Fan van Feyenoord
Nieuws

Zeven verdachten aangehouden na incident tijdens Feyenoord - Olympique Lyon

Zeven mensen uit de omgeving van Rotterdam zijn aangehouden na mishandeling en vernedering van een 21 jarige Feyenoord fan uit Groningen. De man uit Groningen was samen met zijn 16 jarige broertje naar de wedstrijd Feyenoord – Olympique Lyon gekomen maar omdat hij een broek aanhad met het logo van FC Groningen erop werd hij onder meer uitgescholden en geslagen. De twee mannen zijn al jaren fan van Feyenoord en hadden na lang sparen eindelijk twee kaartjes kunnen kopen voor de oefenwedstrijd in De Kuip en door omstandigheden had de 21 jarige dus een broek aan met het logo van FC Groningen erop.

Ongeveer een half uur voor aanvang van de wedstrijd kwam een man of zeven op de 21 jarige man af en sloegen hem en scholden hem uit en duwden hem heel hard waardoor hij tussen de stoelen op de tribune viel. Eén van de zeven mannen trok hem toen de broek met het logo erop uit en nam die mee. Het 16 jarig broertje was ontzettend bang geworden en voelde zich enorm geïntimideerd volgens de politie.  

Na afloop van de wedstrijd was het nog niet voorbij en begonnen de zeven lafbekken de 21 jarige weer uit te schelden en te slaan en geduwd. De 21 jarige moest toen in onderbroek terug naar huis. De 21 jarige heeft aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart en de identiteit van de zeven is inmiddels achterhaald en het zijn mannen tussen de 22 en 39 jaar. Zij zijn allemaal aangehouden en gehoord. Als het onderzoek is afgerond bepaalt de officier van justitie wie zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.