Fan van Feyenoord
Nieuws

Voormalig FC Groningen captain Azor Matusiwa over Olympique Marseille

Feyenoord en Olympique Marseille treffen elkaar in de halve finale van de Conference League en vanavond is de eerste wedstrijd in Rotterdam.

Voormalig aanvoerder van FC Groningen Azor Matusiwa verloor het afgelopen weekend met maar 1-0 van de Franse topclub. In een gesprek met Voetbalprimeur geeft Matusiwa aan waar volgens hem de kansen liggen voor Feyenoord.

Waar Marseille met de hakken over de sloot zegevierde in Reims, pakte Feyenoord zondag ook pas in de absolute slotseconde de winst tegen FC Utrecht. Matusiwa heeft inmiddels tegen zowel Marseille als Feyenoord gespeeld. "Het grootste verschil in die wedstrijden was het tempo. Tegen Marseille lag het veel hoger, het duel zelf was van een hogere intensiteit."

Feyenoord moet waken voor de individuele kwaliteiten van de ploeg van Jorge Sampaoli, stelt de middenvelder. "Je merkt dat er altijd iets gebeurt als Cengiz Ünder of Dimitri Payet aan de bal komt. Het is altijd dreigend als zij de bal krijgen." Onder aanvoering van de twee spelmakers beleeft Marseille een ijzersterk seizoen. In de Ligue 1 staat L'OM zo goed als vast op de tweede plaats, terwijl het ten koste van onder meer FC Basel en PAOK Saloniki de halve finale van het Europese toernooi behaalde.

"Op dit moment staat Marseille waar het hoort te staan, denk ik", erkent Matusiwa, die met zijn Reims een uitgekleed Marseille trof. Sampaoli gaf meerdere spelers rust, terwijl het team ook met blessuregevallen kampt. "Ze speelden tegen ons niet met de sterkste elf, waardoor wij naar mijn mening de eerste helft beter waren. Desondanks zijn ze aan een heel constant seizoen bezig."

De voormalig aanvoerder van Groningen is bezig aan zijn debuutseizoen in de Franse competitie en kan met nog vier wedstrijden voor de boeg de balans opmaken. Spelers als Ünder en Payet geven de competitie kleur, stelt hij. "Marseille is een sterk collectief, maar ze zijn wel deels afhankelijk van hen", aldus Matusiwa, die ook middenvelders Mattéo Guendouzi en Gerson aanstipt als handige voetballers. "Feyenoord moet hen niet de ruimte geven om te voetballen."

Omschakelmomenten
Waar kunnen de Rotterdammers toeslaan? Door de blessures van Jens Toornstra en Guus Til is de kans aanwezig dat Arne Slot wederom een beroep doet op Bryan Linssen als nummer tien, met voor hem Luis Sinisterra, Cyriel Dessers en Reiss Nelson. "Marseille beschikt in de Franse competitie zeker niet over de beste defensie. In de omschakeling kan Feyenoord toeslaan."