Fan van Feyenoord
Nieuws

Veel fans van Feyenoord in Excelsior stadion zondag

Zondag kan het zijn dat de vlag in top kan bij Feyenoord als men wint van stadgenoot Excelsior en als PSV zaterdagavond de zware uitwedstrijd tegen Sparta punten laat liggen. Dan is Feyenoord voor de 16e x landskampioen van Nederland. Vele fans willen koste wat het kost bij de wedstrijd aanwezig zijn en willen grof geld betalen voor een kaartje.

Enkele fans van Excelsior bieden seizoenskaarten, losse tickets en zelf VIP-boxen aan om de Feyenoord fans te helpen. Tot boven de 300 euro wordt er voor kaarten betaald. Theo Melgert voorzitter van de supportersvereniging van Excelsior zegt tegen het AD "Onze club strijdt nog tegen degradatie en heeft de steun van het eigen publiek nodig. ik kan natuurlijk niet in de portemonnee van die mensen kijken, maar hoe groot is je clubliefde dan?"

Excelsior maakt wel duidelijk in een statement dat doorverkopen van tickets etc niet toegestaan is en dat kaarten geblokkeerd kunnen worden. Zo wie zo zullen er veel fans van Feyenoord bij de wedstrijd aanwezig zijn want zo vaak valt er geen kampioenschap te vieren voor de club. Problemen levert dat vermoedelijk niet op vanwege de overlap tussen de aanhang van de Rotterdamse clubs. "Op een enkele diehard na, hebben de Excelsior-supporters niet zoveel tegen Feyenoord", beaamt Melgert.

Desondanks acht Melgert Excelsior kansrijk. Zes jaar geleden zorgde het 'kleine broertje' er al eens voor dat Feyenoord het titelfeest moest uitstellen. "Wat mensen vaak vergeten is dat we ook toen nog konden degraderen en dat wij ons dankzij die overwinning op Feyenoord veilig speelden."