Fan van Feyenoord
Nieuws

Toch Feyenoord fans in Rome en die moesten beschermd worden door politie

Hoewel er geen Feyenoord fans bij de wedstrijd AS Roma – Feyenoord aanwezig mogen zijn zijn er toch een 100 á 150 fans naar Rome vertrokken. In de buurt van het Colosseum werden een aantal daarvan belaagd door fans van de thuisploeg en die moesten beschermd worden door de politie. De Rotterdamse politie heeft dit bevestigd aan NU. nl.

"De supporters van Roma wilden de Feyenoord-fans te lijf gaan", zegt een politiewoordvoerder. "Er ontstonden wat opstootjes, uitgelokt door de Roma-supporters. De politie in Rome heeft ervoor gezorgd dat fans van Feyenoord met bussen veilig konden terugkeren naar hun hotel."

Volgens Italiaanse media zouden er een groep van ongeveer 200 Italiaasne “fans” de confrontatie aan willen gaan met de Feyenoord fans. Toch onbegrijpelijk ook dat er fans naar Rome zijn gegaan.

Om escalatie te voorkomen zijn zo'n 1.500 agenten op de been. Het feit dat Feyenoord-fans gezien zijn met supporters van Napoli zette de politie al extra op scherp. De ploegen van Arne Slot en José Mourinho trappen om 21.00 uur af. De Rotterdammers verdedigen een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd.