Fan van Feyenoord
Nieuws

Thomas Beelen blijft bij Feyenoord, ondanks interesse FC Kopenhagen

 

In de laatste dagen van de winterse transferperiode benaderde FC Kopenhagen Feyenoord met een vraag over Thomas Beelen. Het team uit Rotterdam maakte echter duidelijk dat ze niet van plan waren om de verdediger te laten gaan. Beelen gaf ook te kennen dat hij zich wilde blijven concentreren op Feyenoord.

Feyenoord's reactie werd door Kopenhagen geaccepteerd en volgens 1908.nl hebben ze geen transfer voorstel aangedrongen. Feyenoord ziet een zeer succesvolle toekomst voor Beelen, die deze zomer voor drie miljoen euro werd overgenomen van PEC Zwolle. Deze winter is niet de eerste keer dat Kopenhagen belangstelling toont voor de Eredivisie, aangezien de Denen naar verluidt ook Magnus Mattsson in de gaten houden en eerder tevergeefs de doelman van Sparta, Nick Olij, probeerden te werven.

Beelen, die nu een half jaar bij Feyenoord is, heeft nog geen vaste plek kunnen bemachtigen. De 22-jarige verdediger staat achter aanvoerder Gernot Trauner in zijn positie, maar weet als invaller speelminuten te pakken. Tot nu toe heeft hij in zeven officiële wedstrijden van Feyenoord gespeeld, waarvan één keer in de Champions League en één keer in de Eredivisie, met een totaal van 277 minuten.

In een verrassende ontwikkeling heeft Kopenhagen zich in 2023 geplaatst voor de knockout fase van de Champions League. In een groep met Bayern München, Galatasaray en Manchester United wist de Deense zijde de laatste twee teams uit de competitie te stoten. Ze staan nu op het punt om een dubbele ontmoeting met Manchester City te spelen in de ronde van 16.