Fan van Feyenoord
Nieuws

Sparta en Feyenoord houden elkaar in evenwicht op Het Kasteel

spartsfeyenoord

In speelronde twee van het nieuwe seizoen krijgt de verrassing van het afgelopen seizoen Sparta Rotterdam stadgenoot Feyenoord op bezoek. Kunnen de mannen van de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk de ploeg uit Rotterdam Zuid verassen?

In de 3e minuut is de eerste dreiging van de gasten uit Zuid als Quilindschy Hartman op links doorkomt en de bal bijna vanaf de achterlijn terugtrekt maar bereikt geen teamgenoot. Daarna is er wat dreiging van Sparta kant maar echt grote kansen kan geen van beide bij elkaar spelen.

In de 19e minuut het eerste echte schot op doel en die is van oud Feyenoorder Jonathan de Guzman maar Timon Wellenreuther kan zijn hard schot uit de hoek ranselen. Daarna is Feyenoord weer even dreigend maar hoe verder de eerste helft vordert worden beide ploegen er niet nauwkeuriger op en wordt het rommelig. De eerste echte kans is voor Feyenoord als Santiago Giménez de bal in de zestien krijgt aangespeeld en heeft Tijs Velthuis in de rug en legt de bal terug op de inkomende Calvin Stengs maar die kan niet hard genoeg uithalen. Daarmee is deze kans weg.

In de 40e minuut eindelijk grote opwinding op Het Kasteel als Jonathan de Guzman vanaf rechts een voorzet geeft en in de zestien kan Charles-Andreas Brym de bal aannemen met een tegenstander in de rug en draait dan prima weg en schuift de bal onder de Feyenoord goalie door en zo staat de thuisploeg voor, 1-0.

Feyenoord trainer Arne Slot brengt na rust Gernot Trauner en Leo Sauer in de ploeg. Of het helpt is afwachten want in de 54ste minuut een counter van Spart aan wordt Vito van Crooij aan de rechterkans weggestuurd en die geeft de bal voor. Die bal komt net een beetje achter Charles-Andreas Brym maar die kan de bal nog onder controle houden en de 2-0 binnenschieten.

In de 63ste minuut moet Sparta goalie Nick Olij voor het eerst echt in actie komen op een schot van Quinten Timer en dat doet de goalie prima, hij ranselt de bak uit de bovenhoek. Direct daarna de kans voor Sparta maar Vito van Crooij kopt een voorzet net naast.

In de 68e minuut denkt Feyenoord dichterbij te komen maar invaller Yankuba Minteh staat buitenspel, na inmenging van de VAR,  als hij de bal binnenkopt en zo blijft het 2-0.

Feyenoord dringt meer en meer aan om toch de aansluitingstreffer te maken en mogelijkheden krijgt de ploeg wel alleen het balletje valt iedere keer net niet goed genoeg. In de 77ste minuut krijgt Feyenoord loon naar werken als Igor Paixão een afgemeten voorzet geeft op Santiago Giménez die achter de verdediging opduikt en de 2-1 binnenkopt. Feyenoord blijft maar drukken en drukken en wil natuurlijk de gelijkmaker. Hoe lang kan Sparta dit volhouden is de vraag. Krijgt Sparta de mogelijkheid om uit te breken, zoals in de 82ste minuut, dan speelt het dat heel slordig uit. Vito van Crooij kan uitbreken na een hele snelle uittrap van Nick Olij maar speelt dan de bal helemaal verkeerd op de meegekomen Arno Verschueren en weg is de kans.

In de 88ste minuut moet Pelle Clement de wedstrijd in het slot gooien als hij heemaal alleen op Timon Wellenreuther afgaat maar veel te lang twijfelt met beslissien wat te doen terwijl hij al veel eerder de bal over de keeper had kunnen stiften want de Feyenoord goalie staat veel te ver voor de goal maar omdat hij zo lang wacht pakt Wellenreuther de bal. Direct daarna moet de Feyenoord goalie weer reddend optreden op een prima schot van Jeremy van Mullem.

Zes minuten extra tijd komt er dan bij en in de eerste minuut daarvan komt Feyenoord op gelijke hoogte als Tijs Velthuis de bal precies voor de voeten kopt van de pas 17 jarige Leo Sauer en die haalt hard uit en de bal vliegt hoog in de goal, 2-2. Wat geeft Sparta het weg zeg. In de vijfde minuut van de extra tijd moet Nick Olij weer geweldig redding brengen op een prachtige vrije trap van Igor Paixão. Wat een geweldige redding van Nick Olij die met deze redding een punt pakt voor zijn ploeg want het blijft bij deze 2-2 en weer wint Feyenoord niet in deze competitie. Sparta blijft ook nog ongeslagen.

 

Sparta Rotterdam: Nick Olij, Jonathan de Guzman Saïd Bakari, Bart Vriends, Tijs Velthuis, Django Warmerdam, Jonathan de Guzman (Jeremy van Mullem), Arno Verschueren, Joshua Kitolano (Pelle Clement), Vito van Crooij (Tobias Lauritsen), Charles-Andreas Brym (Rick Meissen), Koki Saito (Agustin Anello)

Feyenoord: Timon Wellenreuther, Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen (Gernot Trauer), Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Yankuba Minteh), Mats Wieffer, Quinten Timber (Ja, Alireza Jahanbakhsh (Leo Sauer), Calvin Stengs (Ayase Ueda), Igor Paixão, Santiago Giménez

Scheidsrechter: Danny Makkelie

Gele kaart(en) Sparta Rotterdam: Vito van Crooij, Jeremy van Mullem

Gele kaart(en) Feyenoord: