Fan van Feyenoord
Nieuws

Santiago Giménez voelt zich nu goed in Nederland.

Zoals zovele buitenlandse spelers moest ook Feyenoord spits Santiago Giménez ook behoorlijk wennen aan alles hier in Nederland. Volgens de spits is hier alles anders dan in zijn geboorteland Mexico. Die gewenning zorgde voor behoorlijk wat problemen maar zijn vriendin Fer Serrano sleepte hem er doorheen.  

De aanvaller zit inmiddels heerlijk in zijn vel in Rotterdam en zegt tegen De Telegraaf "Ik voel me lekker en ik vind Nederland als land prachtig en ik ben echt trots op dit Feyenoord-elftal. Hier wordt elke wedstrijd tot het einde toe gevochten. Nu knokten we weer negentig minuten en jongens, ook de invallers die tegen NEC nog heel veel hebben gelopen, vliegen erin alsof ze maar vijf minuten hebben gespeeld. Ik vind dat mooi."

Dit was niet vanzelfsprekend want hij moest erg wennen aan zijn nieuwe club en de Nederlandse competitie. Hij zegt "Ik heb veel te danken aan mijn vriendin, die heel veel heeft geoefend met mij in het Engels thuis. Ik sprak echt alleen Spaans. Nu ik goed kan communiceren in het Engels, kan ik heerlijk elke dag met de jongens op de club en met iedereen praten. Daardoor is mijn zelfvertrouwen toegenomen."

Hij durft zich nog niet de eerste spits van Feyenoord noemen al lijkt het de laatste weken daar wel op. Volgens hem is dat nog een kwestie van tactiek. "Ik zie mijzelf nog helemaal niet als de eerste spits. Danilo en ik zijn samen de eerste spits. Ja echt, we hebben elkaar veel afgewisseld en het heeft ook met de tactiek per wedstrijd te maken."