Fan van Feyenoord
Nieuws

Pierre van Hooijdonk boos op klein gedeelte Feyenoord aanhang

Oud Feyenoord spits Pierre van Hooijdonk is boos op een kleine deel van de aanhang van Feyenoord. Na de hartverwarmende steunbetuiging aan PSV perschef Thijs Slegers werd er met 'kanker' gescholden in de richting van PSV'er Anwar El Ghazi en scheidsrechter Danny Makkelie. In het programma Studio Voetbal noemde hij het "vreselijk" wat die mensen riepen. Hij zei dat hij op de tribune zat en zag een ontzettend mooi initiatief van beide supportersgroepen voor Slegers die ernstig ziek is en niet meer geholpen kan worden. Bijna iedereen ontarmde het initiatief behalve dus een klein deel van de Rotterdammers.

Na de steunbetuigingen  hoorde hij supporters vanaf de tribunes toch weer schelden met het woord 'kanker'. "Ik zat in een box waar ook een vader zat met zijn dochter, voor wie het waarschijnlijk haar laatste Feyenoord - PSV was. Op dat moment schaam je je ogen uit je kop. Jeetje man, hoe haal je het in je hoofd dat je eerst gaat klappen en daarna 'kanker' gebruikt met betrekking tot spelers."

Van Hooijdonk is verbolgen, net als veel andere voetbalvolgers op social media. "We hebben iets wat doodsoorzaak nummer één is op dit moment en dan hebben we niét het fatsoen om dat woord niet meer in de mond te nemen. Die mensen worden ook niet gecorrigeerd. Het waren er veel te veel. Al is het er een, dan is het nog te veel."