Fan van Feyenoord
Nieuws

Overzicht Academy: O18 verslaat koploper FC Utrecht

Feyenoord Onder 18 heeft afgelopen weekend een belangrijke overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Door een nipte 1-0 overwinning op de koploper doet de ploeg van Henk Brugge weer volop mee in de titelstrijd. Ditzelfde geldt voor Onder 16 en Onder 13, die andermaal ook drie punten wisten te pakken. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 morst punten in Doetinchem
Het beloftenteam van Feyenoord heeft Doetinchem puntloos verlaten. Tegen het spelbeeld in verloor Feyenoord Onder 21 van De Graafschap Onder 21 met 2-1. Twan van der Zeeuw maakte het enige doelpunt voor de ploeg van oefenmeester Melvin Boel uit een fraaie vrije trap.

De Graafschap Onder 21 - Feyenoord Onder 21 2-1 (2-1)
Scoreverloop:
9’ 1-0 Lukassen
26’ 2-0 Raterink
39’ 2-1 Van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord Onder 21
Kroesen, Benita, Valk, Van der Zeeuw, Kleijn (62’ Candelaria), Karim (45’ Rais), Milambo, Amyn (45’ Zechiël), Slory (82’ Van Veldhoven), El Moussaoui (45’ Groen), Sauer.

Belangrijke thuiszege voor Onder 18
Feyenoord Onder 18 heeft de titelstrijd weer volledig weten open te gooien door te winnen van koploper FC Utrecht Onder 18. Shaun Smith was halverwege de eerste helft de maker van de enige en winnende treffer van de middag. Keeper Manou Berger speelde een zeer sterke wedstrijd en behoedde zijn ploeg meerdere malen voor een tegentreffer.

Feyenoord Onder 18 - FC Utrecht Onder 18 1-0 (1-0)
21’ 1-0 Smith

Opstelling Feyenoord Onder 18
Berger, Arnaud, Van Tol, De Blok, Breinburg (67’ Kraaijeveld), Pusic, Smith (67’ Cruz), Giersthove, Rust, Sarigül (90’ Sneijer), Sliti.

Onder 16 verslaat hekkensluiter FC Utrecht
Na een mooie midweekse 4-3 overwinning op AZ deed Feyenoord Onder 16 zaterdagmiddag wat het moest doen door ook het laaggeplaatste FC Utrecht Onder 16 te verslaan. Het team van trainers Brian Pinas en Robin van Persie kwam op voorsprong via verdediger Twan Schens maar moest nog voor het rustsignaal de gelijkmaker incasseren. In de tweede helft bleef deze stand lang op het scorebord staan tot Wis Treffers in de slotfase alsnog de overwinning veilig stelde.

Feyenoord Onder 16 - FC Utrecht Onder 16 2-1 (1-1)
23’ 1-0 Schens
27’ 1-1 Campagne
71’ 2-1 Treffers

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon, Schens (75’ Mojanaga), Erat, Gardenier, Mparaganda, Agboluaje, Treffers (75’ Seintje), Harmouz, Neijenhuis, Ouarghi (76’ Gompel), Van den Elshout (78’ Boulahrouz).

Onder 15 diep in blessuretijd onderuit tegen PSV
In de thuiswedstrijd tegen PSV Onder 15 is Feyenoord Onder 15 tegen een zeer zure nederlaag aangelopen. Nadat Jeremiah Nirk in de tweede helft voor de gelijkmaker had gezorgd leek het treffen in een puntendeling te eindigen. In de zesde minuut van de blessuretijd viel de bal echte toch nog goed voor de Eindhovenaren en was een nederlaag een pijnlijk feit.

Feyenoord Onder 15 - PSV Onder 15 1-2 (0-1)
12’ 0-1 Dumbili
58’ 1-1 Nirk
70+6’ 1-2 Bouhamdi

Opstelling Feyenoord Onder 15
De Moll, Valentijn, Palmberg (41’ Amoah), Roovers, Koka (41’ Nirk), Hoepel, Rueck (41’ Bakkali), Kargbo (41’ Nobel), Khan, Onunta (70+1’ Nahany).

Onder 14 geeft voorsprong uit handen tegen PSV
Feyenoord Onder 14 leek tegen de leeftijdsgenoten van PSV langere tijd op weg te zijn naar een belangrijke winstpartij. In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Erik van der Ven op voorsprong via Joshua Wilbrenninck-van Cuilenborg. In de slotfase waren de Eindhovenaren echter toch nog twee keer trefzeker en eindigde een emotionele middag in een nederlaag.

Feyenoord Onder 14 - PSV Onder 14 1-2 (0-0)
46’ 1-0 Wilbrenninck-van Cuilenborg
68’ 1-1 PSV
70+5’ 1-2 PSV

Opstelling Feyenoord Onder 14
Van Bennekom, Silva Dias, Zouan (70’ Zwartjes), Pieterse, Damen (36’ Ramos), Aserie, Leimena (52’ Zarouk), Hornstra (60’ Wartes), Black (68’ Janssen), Puati, Wilbrenninck-van Cuilenborg (60’ Faik).

Ruime overwinning voor Onder 13
Na midweeks PSV Onder 13 in het bekertoernooi na strafschoppen te hebben uitgeschakeld zette Feyenoord Onder 13 de winnende reeks voort tegen sc Heerenveen Onder 13. Op Varkenoord kende de ploeg van trainer Martijn den Haan geen problemen met de Friezen en stond er na afloop een ruime 4-0 eindstand op het scorebord.

Feyenoord Onder 13 - sc Heerenveen Onder 13 4-0
13’ 1-0 Verhoeven
18’ 2-0 Verhoeven
30’ 3-0 Dos Santos Sebastiao
39’ 4-0 Dos Santos