Fan van Feyenoord
Nieuws

Overzicht Academy: bekerweekend levert positieve resultaten op

Afgelopen weekend stonden er voor de meeste Academy-teams een bekerwedstrijd op het programma. Zowel Feyenoord Onder 21, Onder 17, Onder 16 als Onder 14 wisten zich voor de kwartfinale te plaatsen. Het meest in het oog springende resultaat was de 1-3 overwinning van Feyenoord Onder 14 op PSV Onder 14. De verslagen lees je hieronder.

Onder 21 bekert door na overwinning op FC Dordrecht
Feyenoord Onder 21 heeft ook de tweede wedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Op Varkenoord eindigde het duel tegen FC Dordrecht Onder 21 in 2-1. De ploeg van trainer Melvin Boel gaf weinig weg en controleerde een groot gedeelte van de wedstrijd. Ilyas El Moussaoui en Délano van der Heijden scoorden voor het beloftenteam.

Feyenoord Onder 21 - FC Dordrecht Onder 21 2-1 (2-0)
Scoreverloop:
19’ 1-0 El Moussaoui
32’ 2-0 Van der Heijden
85’ 2-1 Polonius

Opstelling Feyenoord Onder 21
Troost, Benita, Valk, Van der Zeeuw, Kleijn, Zechiël (60’ Candelaria), Karim, Van der Heijden, Slory (46’ Amyn), El Moussaoui (74’ Cruz), Sauer.

Onder 17 na stafschoppen verder in bekertoernooi
Feyenoord Onder 17 heeft zich met pijn en moeite weten te plaatsen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op bezoek bij stadsgenoot Spartaan’20 Onder 17 bleef het na 90 minuten spelen 0-0 en moesten strafschoppen de beslissing brengen. In de penaltyserie die volgde miste de thuisploeg drie keer. Doordat Feyenoord vanaf elf meter slechts een keer faalde werd de kwartfinale bereikt.

Spartaan’20 Onder 17 - Feyenoord Onder 17 0-0 *wns

Opstelling Feyenoord Onder 17
Ka, Zijp (66’ Spier), Otte, Sebbar, Moses, Sneijer, Ulutas, Gardenier, Fuaad, Rambocus, Soetekouw (46’ Cruz).

Onder 16 overtuigend door ten koste van Almere City
Op bezoek bij Almere City heeft Feyenoord Onder 14 zich middels een ruime winstpartij geplaatst voor de kwartfinale van de beker. Na iets meer dan een half uur spelen kwam de ploeg van trainers Robin van Persie en Brian Pinas op achterstand, maar wist het kort hierna al de gelijkmaker te produceren. In de tweede helft trok Feyenoord het initiatief naar zich toe en wist het in korte tijd drie keer tot scoren te komen: 1-4.

Almere City Onder 16 - Feyenoord Onder 16 1-4 (1-1)
32’ 1-0 Handenhove
35’ 1-1 Wessels
48’ 1-2 El Harmouz
51’ 1-3 Ouarghi
61’ 1-4 Agboluje

Opstelling Feyenoord Onder 16
Zon (60’ Roovers), Mojanaga, Erat, Wessels, Mparaganda, El Harmouz, Van den Elshout, Agboluaje, Neijenhuis, Ouarghi, Gompel.

Einde bekertoernooi voor Onder 15
Voor Feyenoord Onder 15 eindigde het bekertoernooi in Eindhoven. Op De Herdgang kreeg het team van trainer David Toxopeus tegen PSV Onder 15 al vroeg in de wedstrijd de openingstreffer om haar oren. Toen de thuisploeg op slag van rust de marge wist te verdubbelen werd de opgave voor Feyenoord nog groter. In de tweede helft werd er niet meer gescoord en bekeren de Eindhovenaren verder. Feyenoord Onder 15 kan zich daardoor nu volledig op de competitie gaan richten.

PSV Onder 15 - Feyenoord Onder 15 2-0 (2-0)
6’ 1-0 Van der Sluis
33’ 2-0 Bouhamdi

Opstelling Feyenoord Onder 15
Van Bennekom, Valentijn, Nobel (70’ Akachar), Roovers, Basfielt (50’ Soewarto), Koka, Nirk (41’ Rueck), Khan (41’ Amoah), Hoepel, Onunta, Bakkali (60’ Nahany).

Onder 14 beker verder na winst op PSV
Het bekertoernooi heeft voor Feyenoord Onder 14 een positief vervolg gekregen. De formatie van trainer Erik van der Ven ging op bezoek bij PSV en won de topper met 1-3. Al na twee minuten keek Feyenoord tegen een voorsprong aan, welke kort voor het rustsignaal zelfs werd uitgebreid naar 0-2. In de tweede helft besliste invaller Musa Kargbo de wedstrijd door de derde Rotterdamse treffer van de middag te scoren. Ondanks dat PSV nog de aansluitingstreffer op het scorebord bracht kwam de overwinning niet meer in gevaar.

PSV Onder 14 - Feyenoord Onder 14 1-3