Fan van Feyenoord
Nieuws

Nerveuze overwinning brengt Feyenoord dichterbij PSV in seizoensstrijd

Voor de eerste keer dit seizoen heeft Feyenoord de kloof met leider PSV verkleind. De Rotterdammers haalden zondagmiddag ternauwernood de overwinning binnen tegen Vitesse, in een wedstrijd die maar liefst 147 minuten duurde: 1-2.

De belangen bij de uitwedstrijd tegen Vitesse waren hoog voor Feyenoord: na het eerste puntenverlies van leider PSV, de verliespartij van nummer drie FC Twente en het gelijke spel van nummer vier AZ, kon de regerend landskampioen een belangrijke slag slaan. Arne Slot koos voor dezelfde spelers die vorige week punten lieten liggen tegen NEC (2-2).

In de beginfase creëerde Santiago Gimenez meerdere kansen, maar faalde steeds de score te openen. De reden: Keeper Eloy Room, die zijn doel schoon hield. Tot de 22ste minuut. Lutsharel Geertruida probeerde het eens vanuit de verte en zag de bal via een Vitesse-rug in het doel belanden: 0-1.

Nadat Quilindschy Hartman was uitgevallen met een beenblessure, ging Vitesse meer tegengas geven. De Arnhemmers kwamen dicht in de buurt van een gelijkmaker, maar Justin Bijlow voorkwam dat basisdebutant Andy Visser de score gelijk trok. Aan de andere kant schoot Javairô Dilrosun de bal tegen de lat.

De tweede helft zal waarschijnlijk herinnerd worden als een van de langste ooit. De eerste onderbreking was het gevolg van een botsing tussen Visser en Mats Wieffer, waarbij de talentvolle Vitesse-spits extra verzorging nodig had. Na acht zenuwslopende minuten werd Visser bij bewustzijn en met een gestabiliseerde nek van het veld gedragen.

Toen het spel hervat werd, hadden zowel Feyenoord als Vitesse kansen om te scoren. Gernot Trauner raakte, net als Dilrosun eerder, de lat en aan de andere kant had de thuisploeg een aantal mogelijkheden. Dat resulteerde in de 76ste minuut in de gelijkmaker. Amine Boutrah schoot de bal in het dak van het doel.

Even later nam Feyenoord toch weer de leiding. Calvin Stengs leverde de bal af, Ramon Hendriks - nota bene door Feyenoord uitgeleend aan Vitesse - kwam te kort, en invaller Ondrej Lingr scoorde de 1-2. Maar daarmee was de wedstrijd nog niet beslist.

In de laatste fase escaleerde de situatie in Arnhem, toen een groep van ongeveer dertig supporters vanuit de tribune over de hekken klom en het veld op ging. De spelers vluchtten naar de catacomben, evenals scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Na overleg op hoog niveau werd de wedstrijd hervat na een onderbreking van ongeveer twintig minuten. Ook in de twaalf toegevoegde minuten werd er uiteindelijk niet meer gescoord.