Fan van Feyenoord
Nieuws

Mohamed Taabouni an Naoufal Bannis verlaten Feyenoord

Zowel Mohamed Taabouni als Naoufal Bannis vertrekken bij Feyenoord en gaan spelen in Qatar meldt VI. Middenvelder Taabouni gaat voor drie jaar tekenen bij Al Arabi en Bannis gaat tekenen bij een club die nog niet bekend gemaakt is.

Taabouni

Taabouni had een aantal keuzes, maar uiteindelijk werd een avontuur in Qatar dus zijn nieuwe bestemming. Viborg FF uit Denemarken, Rapid Wien uit Oostenrijk en Excelsior kregen alle drie nul op het rekest van de middenvelder. Feyenoord ontvangt een bedrag van 500.000 euro voor Taabouni en de Rotterdammers hebben een doorverkooppercentage van twintig procent. De middenvelder uit Haarlem heeft een afkoopclausule van vijftien miljoen bij Al-Arabi. Taabouni ziet in de Qatar Super League een sportieve uitdaging en ook het financiële plaatje heeft meegeholpen. Zijn speeltijd bij Feyenoord leek minimaal te worden komend seizoen, waardoor hij op zoek ging naar een nieuwe club. Ook zijn maatje Orkun Kökcü vertrok van Feyenoord naar Benfica. De twee maakten samen een reis naar Mekka. Taabouni speelde in totaal vijf duels voor Feyenoord 1.

bannis

Bannis speelde in de jeugd van ADO Den Haag en Feyenoord, maar een doorbraak in De Kuip zat er de laatste jaren niet in. Hij werd al verhuurd aan FC Dordrecht, NAC Breda en FC Eindhoven. Voor die laatste club was hij afgelopen seizoen negen keer trefzeker en gaf hij drie assists in de Keuken Kampioen Divisie. 

Genoeg om zich in de plannen van Feyenoord en trainer Arne Slot te spelen was het niet, maar hij speelde zich wel in de kijker bij andere clubs. Volgens Voetbal International was er ook interesse uit andere landen voor Bannis, maar hij kiest voor de Qatar Stars League. Voor welke club de spits daar gaat spelen, is nog niet bekend.