Fan van Feyenoord
Nieuws

Maarten Wijffels en Mikos Gouka over Feyenoord transfers

Feyennord timmert onder Arne Slot behoorlijk aan de weg. De sportieve ambities zijn heel groot, maar volgens Maarten Wijffels en Mikos Gouka is de kans groot dat een deel van de succesploeg na dit seizoen uit elkaar valt. Wat blijft er dan van Feyenoord over?

"Je moet als club het kapitaal op het veld hebben staan", opent Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Als je Champions League haalt, dan schelen de miljoenen die daarmee binnenstromen je twee verkopen. Maar voorlopig is er maar een club uit de Eredivisie die rechtstreeks toe wordt gelaten tot de Champions League. Feyenoord moet de spelers dus goed verkoopbaar maken."

"Dat is het belangrijkste voor Feyenoord", zo haakt clubwatcher Gouka in. "Belangrijker misschien wel dan kampioen worden. Daarom heeft Feyenoord gezegd tegen Slot dat ze attractief willen spelen om spelers op te laten vallen in het buitenland. Er moet echt een speler verkocht worden bij de club voor behoorlijk wat geld."

De Rotterdammers koesteren al langer de wens om de transferinkomsten op te schroeven. Daar voegt Gouka aan toe: "Daar zit wel gelijk ook een probleem. Trauner en Linssen leveren niet 25 miljoen euro op. Til, Nelson en Dessers zijn gehuurd. Dus het geld zit hem in Bijlow, Senesi, Malacia, Kökcü of Sinisterra."