Fan van Feyenoord
Nieuws

Lucky Feyenoord wint zeer moeizaam van FC Groningen, mede dankzij Joey Kooij

Feyenoord - Groningen

Vanavond treffen Feyenoord en FC Groningen elkaar in De Kuip. Feyenoord speelde deze week een moeizame wedstrijd in Heerenveen in het bekertoernooi maar bereikte wel de halve finale en FC Groningen won de laatste wedstrijd tegen de stadgenoot van Feyenoord Excelsior en speelde een prima wedstrijd. Aan het roer bij FC Groningen de video analist van Feyenoord van het vorig seizoen Dennis van der Ree en ook Elvis Manu heeft een verleden bij Feyenoord net als bij Feyenoord Oussama Idrissi en Orkun Kökçü een Groningen verleden hebben.

In de 7e minuut is het oud Feyenoorder Elvis Manu die achter de defensie weggestoken wordt door Liam van Gelderen alleen dan is de aanname van Elvis Manu niet best want anders had hij oog in oog met Wellenreuther gestaan. In de 10e minuut wordt Elvis Manu weer achter de defensie weggestoken maar dan is het Marcus Pedersen die de aanvaller neerlegt anders had hij vrij voor de keeper gestaan. In de 18e minuut de eerste kans voor de thuisploeg als Dávid Hancko, na een pass van Marcus Pedersen, in de 16 meter de kans krijgt om te schieten maar Thijmen Blokzijl blokt het schot. De jongeling bij FC Groningen die zich prima ontwikkelt en speelt net of hij al jaren in het eerste speelt. Net 18 jaar geworden.

Een paar minuten later is dezelfde Blokzijl die de reddende engel is als weer Dávid Hancko weer in de 16 komt en eerst wel het duel wint van Blijkzijl maar net als hij wil schieten komt Blokzijl er weer tussen.

Feyenoord wordt dan dreigender en dreigender mede door op bepaalde momenten slordig balverlies van de Groningers, die soms geen raad weten met het druk zetten van de thuisploeg. Een minuut of drie voor rust eindelijk weer eens een kans voor de thuisploeg als een voorzet van Alireza Jahanbakhsh op het hoofd komt van Santiago Giménez maar die kopt recht op Michael Verrips af. 0-0 staat het dan bij rust in een eerste helft met weinig kansen.

De eerste kans is voor de thuisploeg een minuut of vier na rust als Alireza Jahanbakhsh uit een moeilijke hoek de vuisten van Michael Verrips vindt als hij de bal in de korte hoek wil schieten.

In de 53ste minuut krijgt Feyenoord weer een voordeel als scheidsrechter Joey Kooij een tweede gele kaart geeft aan Isac Määtä nadat hij na een duel met Alireza Jahanbakhsh de bal wel uitverdedigen en de bal per ongeluk tegen de Feyenoorder die op de grond ligt. FC Groningen moet dan verder met tien man en het is nu overleven voor de ploeg. Een belachelijke beslissing de rode kaart want het spel lag niet stil want er werd niet gefloten voor een overtreding en de Groninger verdediger wil de bal wegschieten en raakt per ongeluk de aanvaller. De grensrechter vlagt voor een ingooi dus er is eigenlijk niets aan de hand maar weer neemt Joey Kooij een hoofdrol op zich.

In de 72ste minuut moet Michael Verrips weer hendelend optreden na een actie van Oussama Idrissi. Een actie die we zo goed kennen van hem, naar binnen trekken en de verre hoek zoeken maar daar is dus Verrips. In de 76ste minuut is het weer Verrips die FC Groningen op de been houdt als hij een schot van Danilo pakt.

In de 86ste minuut weer een aanval van de thuisploeg die in de 16 meter komt bij Danilo en die schiet maar dat schot wordt geblokt en komt dan op het hoofd van invaller Ezequiel Bullaude en die kopt op de lat en in de rebound kopt Santiago Jiménez over maar even later is dan raak als een voorzet van Oussama Idrissi de bal bij de tweede paal voorslingert niemand komt aan de bal en de bal vliegt binnen, 1-0. Zo doet de man die geen goede wedstrijd speelde zijn oude club de das om met deze lucky shot. Een paar minuten later is het dan Ezequiel Bullaude die dan ook de 2-0 nog maakt, denkt iedereen maar de VAR denkt er anders over want het is buitenspel. Het maakt niets meer uit want even later fluit Joey Kooij voor het einde en wint Feyenoord zeer moeizaam deze wedstrijd, met dank aan Joey Kooij, en heeft FC Groningen gestreden voor wat het waard was maar het net niet vol kunnen houden tot het einde en door een lucky schot deze wedstrijd verliest.

Feyenoord: Timon Wellenreuther, Marcus Pedersen (Sebastian Szymański), Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Ezequiel Bullaude), Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Alireza Jahanbakhsh (Danilo), Javairô Dilrosun (Igor Paixão), Oussama Idrissi, Santiago Giménez

FC Groningen: Michael Verrips, Liam van Gelderen, Thijmen Blokzijl, Radinio Balker, Jetro Willems (Damil Dankerlui), Tomáš Suslov, Johan Hove, Isak Määtä, Daleho Irandust (Thom van Bergen), Ricardo Pepi (Matěj Chaluš), Elvis Manu (Laros Duarte)

Gele kaart Feyenoord: Marcus Pedersen

Gele kaart FC Groningen: Isac Määtä 2x, Damil Dankerlui, Liam van Gelderen

Rode kaart FC Groningen: Isac Määtä

Scheidsrechter: Joey Kooij