Fan van Feyenoord
Nieuws

Het zal moeilijk worden om Cyriel Dessers te behouden voor Feyenoord.

Vier miljoen is het bedrag dat Feyenoord nodig heeft om Cyriel Dessers te kopen van KRC Genk denken velen. Volgens technisch directeur Frank Arnesen ligt dat toch anders. Omdat de transfer van Cyriel Dessers op het allerlaatste moment rond kwam was het voor Feyenoord niet mogelijk om contractafspraken te maken voor en na een koop.
Arnesen betwijfelt of Feyenoord in staat is om Dessers te houden. De prijs weten we dat is vier miljoen zegt Arnesen maar dat zijn we er nog niet. Want we hebben met Cyriel nog niet gehad over de voorwaarden voor een langer verblijf. Zijn transfer kwam echt op het allerlaatste moment rond was daar geem tijd voor zegt Arnesen.

Cyriel zat al in Madrid, want hij zou bij Léganes gaan tekenen, toen ik zijn agent aan de telefoon kreeg. Het ziet ernaar uit dat het toch niet doorgaat, zoeken jullie nog een spits? Ik zei toen ja die zochten we zeker. Ik zei: neem hem mee naar een hotel, wij regelen de rest. Onze huisjurist Joris van Bentem is toen als een raket aan het werk gegaan om alle formaliteiten op tijd rond te breien. Om vijf voor twaalf was alles rond, maar met Cyriel konden we geen afspraken meer maken over een eventueel toekomstig contract", zegt Arnesen.
Zoals je wel zult begrijpen dat we er alles aan moesten doen om zijn tijdelijke overgang op tijd rond te krijgen. Bovendien hadden weinigen tot niemand kunnen voorzien dat hij het nu zó goed zou doen. Intussen is de interesse voor hem alleen maar gegroeid en zullen meer clubs hem willen hebben.
Met andere woorden, als Feyenoord de koopoptie licht, moet het nog met Cyriel Dessers onderhandelen over de persoonlijke voorwaarden. De kans bestaat dat de spits elders voor veel meer geld kan tekenen.