Fan van Feyenoord
Nieuws

Geen Feyenoord fans welkom in Rome

Diverse betrouwbare Italiaanse media geven te kennen dat er bij de Europa League wedstrijd AS Roma – Feyenoord geen uitsupporters welkom zijn. Het Italiaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken zou dat vandaag besloten hebben.

In september toen Feyenoord uit speelde tegen Lazio Roma waren er ook geen supporters uit Rotterdam welkom omdat men een straf had n.a.v. ongeregeldheden in het seizoen in de Conference Leaugue. In 2015 stonden AS Roma en Feyenoord ook tegenover elkaar en daar denkt men in Rome niet graag aan terug want toen vernielden Feyenoord aanhangers een beroemd Romeins fontein. Toen de clubs eind vorige maand weer aan elkaar gekoppeld werden, gaf burgemeester Roberto Gualtieri al aan uitsupporters te willen weren.

Dat verbod lijkt er nu dus te gaan komen. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken zou hebben besloten dat Feyenoord geen kaarten krijgt voor meereizende supporters. Volgens La Gazzetta dello Sport volgt de officiële berichtgeving snel. Mediaset meldt dat er in de Italiaanse hoofdstad gevreesd wordt dat Feyenoord-hooligans ondanks het verbod alsnog zullen afreizen.