Fan van Feyenoord
Nieuws

Frank Arnesen uit de roulatie bij Feyenoord.

Noodgedwongen moet technisch directer Frank Arnesen een stap terug doen bij Feyenoord. Door problemen met zijn gezondheid moet de 65 jarige Deen zijn werkzaamheden stil leggen. Feyenoord zal dus de transferzomer zonder zijn technisch directeur. Sinds zijn komst naar Feyenoord heeft Arnesen al last van zijn knie en dat leek allemaal goed te gaan nadat hij een kunstknie kreeg maar de revalidatie duurde wel lang.

Vlak voor de finale van de Conference League ging het mis. Die knie werd volgens Frank Arnesen zelf 'zo groot als een meloen'. Sinds die tijd blijft het behelpen en blijkt er een bacterie te zitten die zich niet makkelijk laat genezen. Arnesen was al niet van plan mee te reizen met de ploeg naar het trainingskamp in Oostenrijk, waar Feyenoord vanaf volgende week verblijft en een oefenwedstrijd speelt tegen Red Bull Salzburg. Nu heeft hij in overleg met zijn dokters en de club besloten een stap terug te doen.

Arnesen is sinds januari 2020 de technisch directeur van Feyenoord en verlengde eerder dit jaar zijn contract nog tot volgend jaar zomer. Voorlopig zal algemeen directeur Dennis te Kloese de taken van de Deense oud-international waarnemen, sanem met trainer Arne Slot en de scoutingafdeling. Te Kloese deed in Mexico ervaring op in verschillende technische functies.