Fan van Feyenoord
Nieuws

Fotografen voelden zich niet veilig tijdens Feyenoord - Ajax

Tijdens de wedstrijd Feyenoord – Ajax in de halve finale van het bekertoernooi voelden de fotografen die aanwezig waren bij de wedstrijd zich niet veilig. De overkoepelende orgaan de NSP (Nederlandse sport pers) heeft alle reacties verzameld en naar Feyenoord en de KNVB gestuurd.

In een reactie vermelde een fotograaf dat sfeeracties bij dragen aan mooie plaatjes en een goede sfeer maar dat het bij die wedstrijd heel anders was. Hij vervolgt met “we hebben ons snel moeten verplaatsten omdat we geen hand voor de ogen konden zien en we zagen dat er naast ons vuurpijlen en enorme ontploffingen plaatsvonden. Het feit dat na de opkomst tientallen supporters met bivakmutsen bleven staan, gaf me al aanleiding wat voorzichtig te zijn." Een andere fotograaf was een stuk minder mild over de acties van het Feyenoord-publiek. "Het is gewoon beangstigend om met al je dure apparatuur in de buurt van die dwazen te staan, je bent kansloos als ze je aanvallen. Als je van tevoren al gewaarschuwd wordt door de stewards dat we beter weg kunnen gaan achter de goal, omdat er zwaar vuurwerk en rookbommen aan zitten te komen. Dan was het dus algemeen bekend bij de organisatie van Feyenoord."

De fotografen spreken collectief van een 'enge en onbeheersbare situatie.' Wat de KNVB en Feyenoord gaan doen met de reacties is nog onbekend.