Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord zeer moeizaam en met minimum verschil langs SC Cambuur

Op 3 oktober dit jaar won SC Cambuur voor het laatste een competitiewedstrijd en dat wel in eigen stadion tegen de huidige koploper in eredivisie PSV. Een klinkende 3-0 overwinning toen. Nu is het weer tijd voor een winstwedstrijd maar de laatste twee wedstrijden van 2022 zijn wel zware. Vanavond in De Kuip treft men Feyenoord en zondag in Heerenveen de Friese derby. Feyenoord echter kan gezamenlijk met PSV in punten aan kop van de ranglijst komen als men wint.

Drie minuten en 17 seconden kan SC Cambuur stand houden en dan staat het al 1-0 Als David Hancko opstoomt en op de voeten van João Virginia stuit maar in de rebound is het Quilindschy Hartman de bal binnenschiet. Een prima opsteker voor de ploeg van Arne Slot deze snelle voorsprong.

Na de snelle voorsprong voor de thuisploeg voltrekt zich een wedstrijd waarin Feyenoord wat speldenprikjes uitdeelt maar grote kansen creeret de ploeg zich niet en SC Cambuur komt er af en toe eens uit maar echt gevaarlijk kunnen ze nog niet worden. In de 26ste minuut eindelijk weer wat opwinding in het stadion als een voorzet van Orkun Kökçü bij de 2e paal op het hoofd komt van Dávid Hancko en die kopt de bal op de paal.

Het eerste gevaar van Friese kant is te noteren in de 32ste minuut als Remco Balk de bal achter de Feyenoord defensie speelt waar Jamie Jacobs geheel rij, randje buitenspel, voor Justin Bijlow staat maar vergeet de bal te raken. Dat was de kans voor DSC Cambuur om de gelijkmaker te maken. Een minuut later verdubbelt Feyenoord de voorsprong bijna als Igor Paixão, na een voorzet van Lutsharel Geertruida, geheel vrijstaand kan inkoppen maar kopt op de benen van João Virginia. In de extra tijd een kans voor SC Cambuur als Leon Bergsma de bal op de paal kopt na een voorzet van Jamie Jacobs. Daar blijft het dan bij en kijken we naar een gezapig potje voetbal.

Twee ongewijzgde teams betreden het speelveld na rust en het eerste schotje zien we van Quinten Timber en een cornet van SC Cambuur wordt door Calvin Mac-Intosch recht in de handen van Justin Bijlow gekopt. De wapenfeiten in de eerste tien minuten na rust. Eindelijk in de 67ste minuut weer wat actie als Feyenoord eens gaat counteren en Sebastian Szymański op de goal af kan en de bal terug legt op invaller Patrick Wålemark en die kan schieten maar Marco Tol red net voor de doellijn. Een paar minuten later is het de andere invaller Santiago Gimenez die vrij voor de Cambuur goalie de bal wild over schiet. Scheidsrechter Jeroen Manschot laat lekker veel door gaan want enkele Feyenoorders proberen overtredingen uit te lokken of door makkelijk te gaan liggen maar de scheidsrechter trapt daar (terecht) niet in. Een minuut of zes voor tijd is het Michael Breij die met een afstandschot het eens probeert maar Justin Bijlow is op zijn plaats en pakt de bal en even later is het Sai van Wermeskerken die vanaf rechts een prima voorzet geeft op het hoofd van Felix Mambimbi en die kopt de bal in de handen van Justin Bijlow. SC Cambuur probeert het wel in de laatste minuten. In de laatste minuut van de officiële tijd is het Michael Breij die de gelijkmaker binnen moet koppen na een voorzet vanaf links maar hij schampt de bal. Daar komt Feyenoord goed weg. Het blijft dan na 94 minuten en wint Feyenoord zeer moeizaam en met minimum verschil van de nummer 17 van de eredivisie. Het probleem van SC Cambuur kwam deze wedstrijd weer naar boven en dat is doelpunten maken,

Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Marcos López), Quinten Timber (Mats Wieffer), Sebastian Szymański, Orkun Kökçü, Javairô Dilrosun (Patrick Wålemark), Danilo, (Santiago Gimenez), Igor Paixão (Alireza Jahanbakhsh)

SC Cambuur:, Sai van Wermeskerken, Calvin Mac-Intosch ( Michael Breij) , Marco Tol, Leon Bergsma, Alex Bangura, Jamie Jacobs (Tom Boere), Mees Hoedemakers, Mitchell Paulissen (Roberts Uldrikis), Silverster van der Water (Felix Mambimbi), Remco Balk (David Sambissa)

Gele kaarten Feyenoord: Gernot Trauner, Patrick Wålemark, Orkun Kökçü

Gele kaarten SC Cambuur: Calvin Mac-Intosch