Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord worstelt en komt boven

Feyenoord - Volendam

Feyenoord moest op zondagavond om 20.00 uur aantreden in de eigen Kuip tegen het laaggeklasseerde FC Volendam. Net als in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Groningen was het wederom worstelen voor de ploeg van Arne Slot maar de drie punten bleven toch in Rotterdam via een magere 2-1 winst.

Net als in de wedstrijd tegen FC Groningen was doelpunten maken een probleem en het moest via een eigen doelpunt van Damon Mirani in de 74ste minuut de drie punten veilig stellen.

In de 12e minuut kreeg FC Volendam de Kuip even stil want via een messcherpe counter was het Daryl van Mieghem, na een prachtige pass van Henk Veerman, die de 0-1 binnenschoot. Kansen kon Feyenoord niet of nauwelijks creëren en het mocht van geluk spreken dat o.a. Henk Veerman heel slordig met de kansen die Volendam kreeg want anders was het leed niet te overzien geweest. Het spel van Feyenoord was ook veel te traag en dat speelde de tegenstander in de kaart. De ploeg mocht van geluk spreken dat het bij rust nog maar 0-1 stond en nadat het rustsignaal klonk was er gefluit te horen vanaf de tribune’s.

Arne Slot greep in de rust in en wisselde maar liefst drie keer en allemaal aanvallende wissels. Een minuut of zeven na rust was het dan eindelijk juichen in de Kuip als Lutsharel Geertruida op rechts doorkomt en de bal voor geeft op Santiago Giménez en die tikte van dichtbij de 1-1 binnen.

Normaal geeft een doelpunt Feyenoord nog meer spirit maar in deze wedstrijd was dat niet het geval want ze trokken zich weer terug. FC Volendam probeerde via counters gevaarlijk te worden en dat werd men ook want wederom was het Henk Veerman die een hele grote kans verprutste als hij oog in oog met Timon Wellenreuther miste nadat Mats Wieffer in de fout ging.

Na die kans kreeg Feyenoord weer controle over de wedstrijd en was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Feyenoord. Men moest ook want eerder op de dag wist concurrent Ajax te winnen in Heerenveen dus er moest gewonnen worden.

Een grote kans was er voor Sebastian Szymanski maar hij miste en het was typerend voor deze wedstrijd dat Feyenoord een eigen doelpunt van FC Volendam nodig had om de drie punten over de streep te trekken. Heel ongelukkig was het Damon Mirani die de bal in eigen doel werkte ongeveer ene kwartier voor tijd, 2-1. Daar bleef het bij en boekte Feyenoord een zeer moeizame en gelukkig overwinning, net als de vorige thuiswedstrijd, en blijft het koploper in de eredivisie. Volgende week zondag wacht in de Johan Cruijff Arena aartsvijand Ajax en of het spel van de laatste wedstrijden veel vertrouwen moet geven is nog maar de vraag,

Opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther, Marcus Pedersen (Sebastian Szymanski ), Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Igor Paixao), Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Javairo Dilrosun (Ezequil Bullaude), Danilo 9Alireza Jahanbakhsh), Oussama Idrissi (Marcos Lopez), Santiago Giménez

Opstelling FC Volendam: Filip Stanković, Brian Plat, Xavier Mbuyamba, Benaissa Benemar, Damon Mirani (Robert Myhren), Derry Murkin, Calvin Twigt (Florent da Silva?, Carel Eiting, Oskar Buur (Josh Flint), Daryl van Mieghem (Walid Ould Chikh), Henk Veerman

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Gele kaart(en) Feyenoord: Oussama Idrissi

Gele kaart(en) FC Volendam: Xavier Mbuyamba

Rode kaart FC Volendam: Xavier Mbuyamba