Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint van Olympique Marseille

De halve finale van de Conferende League staat op het programma voor Feyenoord. In de eigen Kuip ontvangt het Olympique Marseille ontvangt.

De opstellingen van beide teams:
 

1     2
          

                3                                   4

Feyenoord begint prima aan de wedstrijd en krijgt in de 7e minuut een grote kans via Cyriel Dessers maar hij schiet vanuit een volley naast. Direct daarna een grote kans voor de bezoekers als Bamba Dieng alleen op Marciano afkan maar hij schiet recht op de Feyenoord goalie op.

In de 14e minuut zijn de bezoekers weer gevaarlijk als Dimitri Payet een splijtende pass geeft op dezelfde Bamba Dieng die vanuit de rug van Fredrik Aursnes vertrekt en alleen voor Marciano komt maar weer treft hij geen doel, zijn schot gaat voorlangs.

Vanuit een corner is Feyenoord weer gevaarlijk als Gernot Trauner de bal licht verlengt en Guus Til bij de tweede paal net niet kan afwerken. Een lekker begin van de wedstrijd. In de 18e minuut is het dan raak als een pass van achter op Luis Sinisterra komt en die wil de bal hakken op Cyriel Dessers maar via een  Frans been komt de bal bij Dessers en die tikt de bal met de punt van de schoen binnen, 1-0. Twee minuten later vergroot Feyenoord de voorsprong als Reiss Nelson op rechts weg wordt gestuurd en de bal terug legt op Luis Sinisterra en die haalt uit en via de voet van Valentin Rogier gaat de bal binnen, 2-0. Er wordt nog gekeken of Nelson buitenspel staat want het is op het randje maar na lijnen trekken is het een goal.

Feyenoor overloopt de Fransen op dit moment en blijven kansen creëren maar in de 28ste minuut komen de Fransen weer en komt de bak via een aantal schijven terecht bij wederom Bamba Dieng, na een pass van Cédric Bakambu, en die haalt snoeihard uit in de korte hoek en zo staat het maar zo 2-1. Laat Marciano hier niet teveel ruimte in de korte hoek? Feyenoord blijft de wedstrijd dicteren maar totaal tegen de verhouding in staat het in de 40e minuut maar zo gelijk als Dimitri Payet de bal krijgt op het middenveld en de bal speelt naar rechts op Mattéo Guendouzi en die schiet de bal hard voor en kan Marciano nog een hand tegen de bal krijgen maar de bal valt voor de voeten van Gerson en die schiet ongehinderd de 2-2 binnen, via de rug van Lutsharel Geertruida. Er komen dan twee minuten extra tijd bij in deze toch spectaculaire eerste helft en in die extra tijd gebeurt niks meer en zo gaan beide ploegen met de 2-2 naar de kleedkamer. Een eerste helft waar Feyenoord de betere ploeg is en veelvuldig gebruikt maakt van de ruimte die Marseille achter hun verdediging laat.

De Fransen passen een wissel toe en brengen Papa Gueye voor Cédric Bakambu. Een paar seconden bezig in de tweede helft en dan gaat Duje Ćaleta-Car giga in de fout als hij de bal veel te zacht terugspeelt op Steve Mandanda en kan Cyriel Dessers er tussen komen en de 3-2 binnen tikt. Wat een begin van de tweede helft. In de 64ste minuut is de thuisploeg weer eens gevaarlijk als Geertruida op rechts wordt weggestuurd en de bal voorgeeft waar Dessers weer staat maar ook een verdediger en die kan wegwerken. Bryan Linssen komt dan in d eploeg voor Reiss Nelson. Direct daarna is het weer Duje Ćaleta-Car die in de fout gaat tijdens de opbouw en de bal zomaar in de voeten speelt van Brya Linssen die er dan te weinig mee doet maar wat een fouten maakt Marseille in de verdediging. Ze blijven fouten maken daar achterin bij de Fransen en het is jammer dat Feyenoord er niet meer gebruik van kan maken. Dan maakt Marseille coach Sampaoli een statement want hij haalt de blunderende verdediger Duje Ćaleta-Car naar de kant en brengt Amine Harit. De wedstrijd is in de tweede helft wel meer in evenwicht en de Fransen zoeken nu ook veelvuldig de aanval en Feyenoord krijgt het moeilijker. De eerste gele kaart zien we in de 80ste minuut en die is voor Lutsharel Geertruida na een pittige tackle.

In de 82ste minuut een corner van de Fransen en die wordt naast gekopt door William Saliba en direct daarna gaat Feyenoord weer wisselen en komen Jorrit Hendrix en Alireza Jahanbakshs voor Cyriel Dessers en Orkun Kökçü. Direct daarna weer een grote kans voor de Fransen maar die wordt gemiste en dan gaan ook zij wisselen en komen Pol Lirola voor William Saliba en Arkadiusz Milik voor Valentin Rongier. Er zijn dan nog vier minuten te spelen, zonder extra tijd. Kan Feyenoord de voorsprong over de streep trekken?

Guus Til gaat dan met kramp in beide benen eruit en voor hem komt Marcus Pedersen binnen de lijnen. In de 90ste minuut komen de Fransen bijna langszij als Dimitri Payet de bal krijgt aan de linkerkant van het veld en naar binnen trekt en uithaalt en Marcianmo kan de bal net over de lat tikken. Prima redding van de Feyenoord goalie. Er komen dan vier minuten extra tijd bij en uit een corner is het bijna Gerson die de gelijkmaker kan maken maar de bal gaat over. Aan de andere kant is het een grote kans voor Alireza Jahanbakshs die de wedstrijd in het slot kan gooien maar hij schiet tegen de keeper op. Jorrit Hendrix krijgt nog geel na een pittige tackle maar dat mag de pret niet drukken want Feyenoord trekt de 3-2 over de streep. Een beter Feyenoord in de eerste helft en een beter Olympique Marseille in de tweede helft maar er staat 3-2 op het scorebord. Volgende week de return in Marseille en dat zal nog een zware opgave worden voor Feyenoord.