Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint ruim van Fortuna Sittard en blijft in spoor van Ajax

Voor de 25ste keer traden Feyenoord en Fortuna Sittard tegen elkaar in het strijdperk vandaag.  Feyenoord won van de voorgaande 24x er 17 van en verloor er 4x. Vandaag was Feyenoord ook weer de grote favoriet en wilde men in het spoor van Ajax blijven dan moest er gewonnen worden en bij winst kwam het weer een punt boven PSV te staan. Dus er was de mannen van Arne Slot alles aangelegen om de drie punten in de Kuip te houden. Fortuna zit in een moeilijke situatie en heeft de laatste 5 wedstrijden verloren waaronder de 1-4 nederlaag thuis tegen FC Groningen. Ook de mannen van Sjors Ultee zijn gebrand op een goed resultaat maar of dat gehaald kan worden in de Kuip?

Arne Slot zette de volgende namen op het wedstrijdformulier:

Marciano

Maucus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Orkun Kökcü

Jens Toornstra, Guus Til, Luis Sinisterra

Bryan Linssen

Bank : Thijs Janssen, Tein Troost, Mark Diemers, Ramon Hendriks, Alireza Jahanbakhsh, Reiss Nelson, Naoufal Bannis, Cyriel Dessers, Mimeithel Benita

Sjors Ultee plaatste deze namen op het wedstrijdformulier :

Yanick van Os

Mickael Tirpan, Nigel Lonwijk, Ivo Pinto, George Cox

Tesfaldet Tekie, Deroy Duarte, Ben Rienstra

Arianit Ferati, Zian Flemming, Mats Seuntjes

Bank: Ruben van Kouwen, Tom Hendriks, Stijn Hogervorst, Yigit Celtik, Andreas Samaris, Ryan Johansson, Richie Musaba, Emil Hansson, Samy Baghdadi, Toshio Lake, Bassala Sambou, Tijjani Noslin

Rob Dieperink was de leidsman vandaag en om even over kwart voor 5 gaf hij de wedstrijd vrij. In de 8ste minuut is het al raak als via een mooie aanval via Orkun Kökcü die Bryan Linssen inspeelt en die tikt de bal door naar Guus Tik die vrij voor de keeper staat en met een wippertje de bal over de keeper tikt en zo staat het snel 1-0.

In de 22e minuut Gele kaart voor Ivo Pinto. De verdediger brengt Bryan Linssen uit balans als hij wil schieten. Marcos Senesi neemt de vrije trap en schiet die in de muur.

Daarna gaat Orkun Kökcü naar de grond na een duel met Mats Seuntjens. De middenvelder loopt moeilijk. Orkun Kökcü verbijt de pijn en neemt een hoekschop. Dat doet hij perfect, want hij krult 'm op het hoofd van Bryan Linssen. Die zoekt goed positie en knikt bij de tweede paal binnen: 2-0.

In de 31ste minuut De wedstrijd zit erop voor Orkun Kökcü. Hij heeft te veel last van het duel met Mats Seuntjens en laat zich vervangen. Alireza Jahanbakhsh komt binnen de lijnen. Dat betekent dat Jens Toornstra naar het middenveld gaat.

Een minuut of 4 voor rust komt Fredrik Aursnes in het boekje van scheidsrechter Rob Dieperink. Tesfaldet Tekie speelt de bal door zijn benen, waardoor Aursnes in de achtervolging moet. De Noor tikt zijn tegenstander aan en dat blijft niet onbestraft.

Marcus Pedersen wacht erg lang met het wegschieten van de bal op slag van rust. Daardoor komt hij een tegenstander tegen en krijgt hij in het duel een tik. Het lijkt even pijn te doen, maar even later is hij heel nuttig bij een schot van Ben Rienstra. Pedersen werkt eerst de voorzet weg en keert daarna de inzet van de aanvoerder van Fortuna.

Beide ploegen gaan daarna met deze stand naar de kleedkamer.

In de 54ste minuut is het weer raak nadat Bryan Linssen even last had van een tikje, maar hij kan gewoon verder. Onze spits komt alleen aan kop op de topscorersranglijst van de Eredivisie met zijn tweede kopgoal: doelpunt nummer 10! Zijn timing is perfect bij een hoekschop van Fredrik Aursnes.

Guus Til is in de 61ste minuut op snelheid en start de tegenaanval, maar die wordt in de kiem gesmoord door George Cox. Hij brengt Til ten val en krijgt daar een gele kaart voor.

In de 67ste minuut brengt Luis Sinisterra Feyenoord op 4-0! Alireza Jahanbakhsh ziet de vrije Guus Til op links en die geeft panklaar voor op Bryan Linssen. De spits wil op goal koppen, maar knikt 'm naar Sinisterra. Die schiet van dichtbij in de bovenhoek.

Direct daarna had Guus Til ook zijn 2e van de middag kunnen maken. De middenvelder ging alleen op doelman Yanick van Osch af, maar schoof de bal in de handen van de keeper.

In de 68ste minuut komen Cyriel Dessers en Reiss Nelson voor Bryan Linssen en Guus Til binnen de lijnen.

Bij Fortuna komt dan Andreas Samaris binnen de lijnen voor Mickael Tirpa en een minuut later ligt de invaller op de grond na een tackle.

De Rotterdammers kunnen de wedstrijd eigenlijk gewoon uitspelen maar gaan gewoon door met aanvallen en op zoek naar meer doelpunten maar echt grote kansen zien we niet meer. In de 82ste minuut mag Mark Diemers ook nog minuten maken en komt in de ploeg voor Jens Toornstra en ook Naoufal Bannis komt nog voor Luis Sinisterra. In de 84ste minuut komt bij Fortuna nog Emil Hansson voor Mats Seuntjes in de ploeg

In de 88ste minuut Een goede actie van eerst Naoufal Bannis en daarna Alireza Jahanbakhsh levert geen goal op. Ali stelt zijn schot goed uit, maar via een tegenstander gaat de bal over de achterlijn maar uit de hoekschop die volgt maakt Alireza Jahanbakhsh het alsnog af! Hij kopt de voorzet snoeihard in het doel: 5-0! Dat was tevens het laatste van de wedstrijd en wint Feyenoord ruim van de Limburgse gasten en komen weer op 1 punt van aartsrivaal Ajax en 1 punt boven PSV.