Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint moeizaam van Heracles en stijgt naar plaats 2

Voor de 30ste keer speelde Feyenoord thuis tegen Heracles Almelo en van de voorgaande 29 wisten de Kuip bespelers er 19 te winnen en 5x speelden beide ploegen gelijk en de gasten uit Almelo wisten 2x te winnen in De Kuip. Na het doelpuntloos gelijkspel tegen FC Twente waren de mannen van Arne Slot er op gebrand om de 3 punten in Rotterdam te laten, helaas in een troosteloze lege Kuip. Bij winst stijgt Feyenoord naar de 2e plaats op de ranglijst en komt men op 1 punt van aartsrivaal Ajax.

Arne Slot koos vandaag voor de volgende elf:

Marciano

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökcü

Alireza Jahanbahksh, Bryan Linssen, Luis Sinisterra

Wissels : Thijs Jansen, Tein Troost, Marcus Pedersen, Ramon Hendriks, Joăo Teixera, Mark Diemers, Jens Toornstra, Cyril Dessers, Nouyafal Bannis, Reiss Nelson

Frank Wormuth koos voor deze elf:

Janis Blaswich

Navajo Bakboord, Marco Rente, Mats Knoester, Giacomo Quagliata

Orestis Kiomoirtzoglou, Luca de la Torre

Ismail Azzaoui, Kaj Sierhuis, Delano Burgzorg

Sinan Bakis

Wissels : Koen Bucker, Allesandro Damen, Sven Sonnenberg, Bilal Başaçikoglu, Elias Sierra, Nicolai Laursen, Ruben Roosken, Lucas Schoofs, Mateu Les, Noah Fadiga, Robin Polley, Mohamed Amisi

Voor velen de beste scheidsrechter van Nederland mocht vanavond het duel in goede banen leiden, Bas Bijhuis.

Om 20.00 mogen de gasten uit Almelo in gang zetten. Van begin af aan was duidelijk dat Heracles wel lekker mee wil voetballen en zo gaat het gelijk op in de eerste minuten maar in de 10e minuut gaat Fredrik Aursnes aan de rechterkant door en geeft de bak voor en schiet Luis Sinisterra geheel vrijstaand de 1-0 binnen. De VAR moet er nog wel naar kijken want het lijkt erop dat Alireza Jahanbahksh een overtreding had begaan op Giacomo Quagliata en moest scheidsrechter Bas Nijnhuis naar de kant komen van de VAR om zelf te kijken. Dan beslist Bas Nijhuis dat het een overtreding is en keurt de goal af. Al met al heeft dat 4 minuten geduurd en direct aan de andere kant gaat dan Lutsharel Geertruida in de fout als hij door het centrum uitverdedigd en via een carambole komt de bal voor de voeten van Sinan Bakis en die staat geheel vrij en kan de 0-1 binnen schieten. Feyenoord probeert direct orde op zaken te stellen en zet Heracles vast op eigen helft. In de 19e minuut een naar moment in de wedstrijd als na een duel van Luis Sinisterra en Ismail Azzaoui laatstgenoemde met een harde schreeuw naar de grond gaat en naar zijn knie grijpt. De reacties van zijn medespelers en ook van Luis Sinisterra zeggen genoeg en dat betekent dat de Heracles speler met een zware blessure naar de kant moet. Oud Feyenoorder Bilal Başaçikoglu komt voor hem in de ploeg,. Hoe verwerkt Heracles deze klap.

In de 26ste minuut stuurt Orkun Kökcü Tyrell Malacia weg aan de linkerkant en die geeft de bal direct voor en heeft Guus Til de kan sop 1-1 maar Janis Blaswich kan met enig grabbelwerk de bal pakken. In de 29ste minuut stuurt Arne Slot suppersub Cyril Dessers al in de warm up. Het gaat niet lekker in het eerste half uur met Feyenoord, het speelt slordig en kansen spelen ze ook niet uit. In de 43ste minuut is het Tyrell Malacia die de beste mogelijkheid krijgt als hij van een meter of 17 uithaalt met zijn rechterbeen en die bal gaat maar een halve meter naast. Als er enige dreiging is van Feyenoord kant dan komt dat vanaf de linkerkant want over rechts gaat er weinig goed. Door het lange tijd kijken na de afgekeurde goal van Feyenoord en de blessure van Ismail Azzaoui komen er maar liefst 8 minuten extra tijd bij. In de 48ste minuut moet Feyenoord op gelijke hoogte komen als de bal via via bij Bryan Linssen komt en die kan uithalen, ongeveer vanaf de penalty stip, maar hij schiet de bal tegen Janis Blaswich op. In de 7e minuut van de extra tijd is het dan toch gelijk als Bryan Linssen de diepte ingestuurd wordt aan de linkerkant en de bal dan meegeeft aan Orkun Kökcü en die stelt Luis Sinisterra in staat om de 1-1 binnen te schieten. Een minuut later een gele kaart voor Giacomo Quagliata na een pittige overtreding op Gernot Traunber en met de gele kaart mag hij niet klagen. Uit de vrije trap kopt Gernot Trauner nog bijna de 2-1 binnen maar beide ploegen gaan met de 1-1 rusten.

Twee ongewijzigde teams trappen de tweede helft af. Snel in de 2e helft krijgt Marco Rente een gele kaart en een overtreding op Guus Til, die hem met een mooie beweging te slim af was. In de 51ste minuut stuurt Kaj Sierhuis de diepte in en hij kan alleen op keeper Marciano af maar speelt op het laatste de bal te ver voor zich uit en zo kan de Feyenoord keeper redding brengen. De kans voor de gasten om wederom op voorsprong te komen en in de aanval daarna kan Guus Til uithalen van een meter of 17 maar hij stuit ook op de keeper.

In de 56ste minuut wisselt Feyenoord en komen Cyril Dessers en Jens Toornstra in de ploeg voor Bryan Linssen en Orkun Kökcü. Direct daarna begaat Marcos Senesi een gele kaart na een overtreding op Navajo Bakboord. Direct daarna een schiettent in het Heracles strafschopgebied als Guus Til tot 2x toe kan uithalen vlak voor de keeper en ook Lutsharel Geertruida kan nog uithalen maar ook zijn schot wordt geblokt.

Op het uur wisselt ook Frank Wormuth en komen Lucas Schoofs en Nikolai Laursen in de ploeg voor Kaj Sierhuis en Bilal Başaçikoglu. Opvallende wissel van de laatste want hij kwam in de 24ste minuut al als invaller binnen de lijnen.

Eindelijk, in de 70ste minuut komt de thuisploeg dan op voorsprong als Guus Til de bal speelt op de geheel vrijstaande Luis Sinisterra en die schuift de bal rustig bij de keeper langs in de goal, 2-1.

In de 80ste minuut wisselt Heracles nog een keer en komt Noah Fadiga voor Navajo Bakboord en ook Feyenoord wisselt nog een keer en brengt Reiss Nelson voor de tegenvallende Alireza Jahanbahksh.

Heracles gooit nu alle schroom van zich af en gaat ineens voetballen om toch een punt mee te nemen vanuit Rotterdam. Bij Feyenoord komt nog Marcus Pedersen voor Luis Sinisterra, een verdedigende wissel dus van Arne Slot. Feyenoord komt bijna niet meer aan voetballen toe want de gasten zetten ze onder druk en krijgen via Sinan Bakis nog een kopkans uit een voorzet vanaf links maar die bal gaat over. Het lukt Heracles niet meer en zo wint Feyenoord deze thuiswedstrijd. Qua voetbal was het geen beste wedstrijd van beide kanten maar boeiend en spannende was het wel. Feyenoord klimt daardoor naar plaats 2 in de stand en Heracles blijft op plaats 14 staan. Feyenoord ontvangt zondag in de eigen Kuip Fortuna Sittard en Heracles speelt thuis tegen SC Heerenveen.