Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint in Sittard en heeft Trauner terug

Feyenoord moest gistermiddag de lunchwedstrijd spelen uit tegen Fortuna Sittard. De koploper in de eredivisie had niet veel problemen met de Limburgers al had men wel de hulp nodig van hun om het eerste doelpunt te maken want Navaro kopte de bal in eigen goal. Via doelpunten van Mats Wieffer, Santiago Gimenez en Igor Paixao werd het uiteindelijk 2-4.

Zo tevreden als Arne Slot zondag in Sittard was over het Feyenoord van de eerste helft, zo geïrriteerd was de coach na afloop over een aantal momenten van verslapping in de tweede helft. ‘Dat zijn lessen die we meenemen’, zei hij na de 2-4 zege bij Fortuna.

Bij rust was er geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, dat met een 0-3 voorsprong de kleedkamer opzocht. Slot: ‘Daarover kon ik natuurlijk moeilijk ontevreden zijn. We waren goed aan de bal en gretig als we ‘m niet hadden. Op het middenveld waren we dominant en via de zijkanten waren we dreigend. Dat was goed om te zien.’

Bij een grote voorsprong is het vooral zaak om de concentratie niet te verliezen, maar precies dat overkwam Feyenoord in de eerste minuten na rust. Onnodig en teleurstellend, vond Slot. ‘Zeker omdat het doelpunt viel omdat er bij ons iemand niet met zijn man meeliep. Daarna nog de 2-4 uit een standaardsituatie; dat is onnodig en daar moeten we snel van leren. Overigens was niet alleen ik er zwaar geïrriteerd over, ik zag ook een aantal andere spelers die er boos over waren. In zo’n situatie mag er ook wat gezegd worden.’

Was er over de tweede helft dan niets positiefs te melden? Zeker wel; want de ruime voorsprong was een mooie aanleiding voor de rentree van Gernot Trauner. ‘Het is nog wat vroeg, want hij heeft pas twee keer meegetraind. Maar uiteraard is het fijn dat hij op deze manier weer ritme kan opdoen en dat hij er weer bij is. Dat geeft ons meer mogelijkheden’, sloot Slot af.