Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint eenvoudig de stadsderby

Vandaag staat in De Kuip weer de enige stadsderby die Nederland heeft weer op het programma in de eredivisie. Feyenoord en Sparta ontmoeten elkaar in de lunchwedstrijd zoals ze dat zo mooi zeggen. Natuurlijk is de thuisploeg de favoriet in deze wedstrijd en kunnen ze dat waarmaken?

Opstelling Feyenoord:

Justin Bijlow

Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkan Gökcü

Alireza Jahanbakhsh, Bryan Linssen, Luis Sinisterra

Wissels: Marciano, Thijs Jansen, Marcus Pedersen, Ramon Hendriks, Jens Toornstra, Jorrit Hendrix, Cole Bassett, Patrick Wålemark, Cyriel Dessers

Opstelling Sparta:

Maduka Okoye

Vito van Crooij, Bart Vriends, Adil Auassar, Riza Durmisi, Dirk Abels

Arno Verschueren, Joeri de Kamps, Younes Namli

Lennart Thy, Adrián Dalmau

Wissels: Tim Coremans, Jeremy van Mullem, Laurant Jans, Giannis Masouras, Michael Heylen, Michael Pinto, Tom Beugelsdijk, Sven Mijnans, Mario Engels, Rijk Janse

Serdar Gözübüyük was vanuit Haarlem naar Rotterdam gereden om deze wedstrijd in goede banen te leiden. Na een minuut eerbetoon aan de overleden oud Feyenoorder Wim Jansen mocht Bryan Linssen de wedstrijd in gang zetten, in een zeer nat en winderig De Kuip.

In de 4e minuut komt de thuisploeg heel gelukkig op voorspong als Orkan Gökcü net buiten de 16 meter wordt aangespeeld en eerst een man uitkapt en dan schiet en via Bart Vriends gaat de bal binnen. Lucky goal maar ook die tellen. Twee minuten later weer een gevaarlijke kans voor Feyenoord als Bryan Linssen wordt aangespeeld op rechts en de bal voorgeeft en via een Sparta been gaat de bal naast.
Feyenoord komt in de 11e minuut op 2-0 als Orkan Gökcü de bal veroverd en een prachtige pass geeft op Luis Sinisterra en steekt Alireza Jahanbakhsh weg en die schiet dan de 2-0 binnen in de korte hoek. Zo had Sparta het zich niet voorgesteld zo’n begin. Na de riante voorsprong zakte de storm van Feyenoord een beetje in en zagen we niet veel kansen meer.

In de 28ste minuut eindelijk weer een opwindend moment als Bryan Linssen de bal in 1 keer doorspeelt, nadat Alireza Jahanbakhsh hem inspeelt, op Orkan Gökcü en die kan vrij schieten maar schiet de bal naast.

In de 34ste minuut moet Youness Namli het veld met een blessure verlaten en komt Sven Mijnans voor hem in de ploeg.

Feyenoord blijft heer en meester in de wedstrijd en Sparta heeft niet veel te vertellen en kan geen enkele kans creëren. Er komen dan 2 minuten bij in de eerste helft maar ook in de extra tijd gebeurt er niks en zo gaan beide ploegen met de 2-0 stand rusten.

Twee ongewijzigde teams betreden het veld na rust. Kan Sparta iets terug doen of breid Feyenoord de voorsprong uit?

De eerste kans in de 2e helft is voor Sparta als Sven Mijnans een prima voorzet geeft vanaf rechts en Adrian Dalmau voor Gernot Trauner komt maar de bal net naast kopt. De volgende kans is voor de thuisploeg en dan is het direct raak als Luis Sinisterra vanaf links op snelheid naar binnen trekt en rechts naast zich Bryan Linssen wil aanspelen maar via een voet van een Spartaan komt de bal op naar links terecht en daar staat Guus Til en die schiet de 3-0 binnen.

In de 66ste minuut komt dan bij Feyenoord Cyriel Dessers voor Bryan Linssen.

Twee minuten later krijgt Marcos Senesi een gele kaart na een overtreding. Sparta gaat dan 2x wisselen en gaan Adrian Dalmau en Riza Durmisi en komen Mario Engels en Mica Pinto erin en direct daarna maken de Spartanen het Feyenoord weer heel gemakkelijk om te scoren want na een slechte voorzet vanaf rechts glijd Bart Vriends weg, terwijl hij de bal eenvoudig weg had kunnen werken, en dan is het voor Guus Til die het presentje uitpakt en de 4-0 binnen schiet. Als je de goals zo weg geeft als Sparta doet is het moeilijk wedstrijden te winnen.

In de 75ste minuut gaat Arne Slot nog maar eens 3x wisselen en brengt dan Jens Toornstra, Patrick Wålemark en Jorrit Hendrix voor Alireza Jahanbakhsh, Guus Til en Fredrik Aursnes. Een paar minuten later komen bij Sparta nog Jeremy van Mullem en Michael Heylen voor Bart Vriends en Adil Auassar. Direct daarna gaat bij Feyenoord dan Lutsharel Geertruida eruit en komt Marcus Pedersen nog minuten maken.

Joeri de Kamps krijgt in de 83ste minuut nog een gele kaart na een pittige overtreding op Tyrell Malacia en direct daarna maakt Sparta nog bijna de eretreffer als Mario Engels op kan stomen naar de goal maar net op het laatste een kleun duwtje krijgt van Marcos Senesi waardoor hij net uit balans is om goed te schieten en zo gaat de bal naast. Verder gebeurt er niets meer en wint Feyenoord verdiend de stadsderby, soms wel met medewerking van de gasten maar winst is winst en zo naderen ze PSV tot op 1 punt en Sparta komt dieper in de zorgen zo.