Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wint de topper van AZ

Feyenoord heeft zaterdag een rechtstreeks duel om de koppositie in de Eredivisie gewonnen en daarmee de voorsprong op nummer twee AZ vergroot tot vijf punten. Marcus Pedersen maakte in de laatste minuut de winnende en zorgde daarmee voor een enorme ontlading in De Kuip: 2-1. Alireza Jahanbakhsh maakte de andere Rotterdamse treffer; dat was op slag van rust de gelijkmaker nadat Javairo Dilrosun na een kwartier spelen ongelukkig in eigen doel had gekopt.

Arne Slot wist ook wel dat de goal waarmee Marcus Pedersen zaterdagavond Feyenoord – AZ besliste (2-1) een gelukkige was. Toch was het volgens de hoofdcoach geen toeval dat het doelpunt aan die kant viel. ‘We hebben het zelf afgedwongen, omdat we de hele tweede helft hebben geprobeerd om de wedstrijd te winnen.’

En zo won Feyenoord nu wel een topwedstrijd, waar het tegen Ajax, FC Twente en PSV ondanks een overwicht op een gelijkspel bleef steken. ‘Terwijl dit in voetballend opzicht onze minste topper was’, blikte Slot terug. ‘We hebben niet goed gespeeld, maar tegelijkertijd ook weer nauwelijks iets weggegeven. De achterstand was heel ongelukkig. We hebben keihard gewerkt om te winnen en daarbij geluk gehad dat de bal van Marcus van richting werd veranderd.’

Slot was blij voor de rechtsback, die zijn eerste officiele doelpunt maakte voor Feyenoord. ‘Een hele belangrijke’, glimlachte de coach. ‘Extra mooi natuurlijk om op deze manier en op zo’n moment je eerste te maken. Marcus is een rustige en wat introverte jongen, maar in de kleedkamer zag ik wel hoe blij hij hiermee was.’

Voorafgaand aan de kraker tegen AZ zei Slot dat Feyenoord nog niet aan het aftellen is. Dat is na de zege op de achtervolger niet veranderd, stelde de coach. ‘We staan er goed voor, dat kan ik niet ontkennen. Maar aan de andere kant winnen wij geen enkele wedstrijd makkelijk. Volgende week moeten we naar Fortuna, dat vind ik een uitstekende ploeg en thuis hebben we er gelijk tegen gespeeld.’