Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord wil Lucas Robertone

Voetbaljournalist Gianluca di Marzio meldt dat Feyenoord zijn oog heeft laten vallen op Lucas Robertone, een 26 jarige multifunctionele middenvelder die nu speelt bij het Spaanse UD Almeria. Volgens de laatste nieuwsberichten verlangt de Spaanse club minimaal 10 miljoen euro voor de voormalig Argentijns jeugdinternational, die ook over een Italiaans paspoort beschikt en daarom qua salais een stuk goedkoper zal kunnen zijn. Hij heeft in Spanje nog een contract tot medio 2028.

De Expected Transfer Value (xTV) bedraagt op dit moment 9,7 miljoen euro, wat dicht in de buurt komt bij de prijs die Almería verlangt voor Robertone. De rechtspoot verlengde eind 2022 nog zijn contract bij de Spaanse laagvlieger, dat in 2020 6,4 miljoen euro betaalde aan Vélez Sarsfield.
Eerder dit jaar werd Robertone in de Spaanse media als hoofdreden gezien voor de handhaving van Almería in LaLiga. "Hij is ongetwijfeld een van de grote verrassingen van afgelopen seizoen", schreef men in Spanje over de dynamische middenvelder."Diverse clubs zijn geïnteresseerd en het kan niet anders dan dat zijn toekomst bij een grotere club ligt in plaats van Almería." Feyenoord kijkt deze zomer rond voor versterkingen op het middenveld ondanks de komst van Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki.

Naast Robertone werd maandag in Franse media ook de naam van Jonathan Varane, de jongere broer van Manchester United-verdediger Raphael Varane, in verband gebracht met Feyenoord.

Robertone kwam afgelopen seizoen 37 duels in actie voor Almería en was verantwoordelijk voor 2 goals en 7 assists. In totaal kwam de voormalig jeugdinternational tot 94 wedstrijden in Spanje en staat de teller op 10 doelpunten en 14 assists.