Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord versterkt Vrouwen 1 met de opkomende Japanse ster Toko Koga

 

Feyenoord Vrouwen 1 heeft zijn gelederen onmiddellijk versterkt met de toevoeging van verdediger Toko Koga. De 18-jarige Japanse international komt uit de JFA Academy Fukushima en heeft onlangs een contract getekend bij De Kuip dat haar tot medio 2026 aan de club bindt.

Volgens Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord, is Koga één van de meest belovende spelers van Japan en staat ze al geruime tijd op hun radar. "Toko had afgelopen januari een proefperiode bij ons op Varkenoord, waar ze een goede indruk maakte,", zei ze. De club bleef zeer geïnteresseerd in haar, voegde ze eraan toe, en is enthousiast over Koga's definitieve overstap naar Feyenoord.

"Ik voel me enorm vereerd om een contract te tekenen bij een prominente club als Feyenoord," zei Koga kort na haar introductie in het perscentrum van De Kuip. Ze sprak haar grote bewondering uit voor de faciliteiten van de club en haar enthousiasme voor de komende ervaringen. Als onderdeel van het team is ze vastbesloten om enorm bij te dragen aan het behalen van geweldige resultaten.

Voordat ze bij Feyenoord kwam, speelde Koga voor FC Grasion en JFA Academy Fukushima in haar geboorteland Japan. Haar indrukwekkende evolutie als speelster werd ook recentelijk erkend door Ikeda Futoshide, de hoofdcoach van het Japanse vrouwenvoetbalelftal. Koga debuteerde officieus in internationale competitie tijdens een wedstrijd tegen Brazilië eind vorig jaar.