Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord verliest na een slechte tweede helft in Graz

Sturm Graz - Feyenoord   Screenshot_20221027-202351_Twitter

Kunnen de mannen van Arne Slot vanavond in Graz een vervolg geven aan de 6-0 overwinning de vorige wedstrijd tegen Sturm Graz? Reken maar dat de Oostenrijkers het niet zo ver willen laten komen.

Opstellingen:

Screenshot_20221027-202238_Twitter   Screenshot_20221027-202327_Twitter

De arbiter van vanavond komt uit Noorwegen en luistert naar de naam Espen Andreas Eskås. Nadat eerst gewacht moest worden om de dampen van het vuurwerk te laten verdwijnen mocht Feyenoord de wedstrijd in gang zetten.

Het eerste schot op doel kwam van Sebastian Szymański in de derde minuut en dat schot ging maar net voorlangs. Een paar minuten later is het Gernot Trauner die zonder dat hij het weet redding brengt op een schot van Tomi Horvath want die kan in kansrijke positie uithalen en schiet de bal hard in het gezicht van de Feyenoord verdediger.

Feyenoord heeft wel de overhand in de wedstrijd en drukt Sturm Graz terug en de thuisclub komt er niet of nauwelijks meer uit. Tot echt grote kansen komt Feyenoord niet in het eerste half uur. In de 31ste minuut is Gernot Trauner dichtbij een goal als hij de bal op doel kan koppen na een voorzet vanaf links van Orkun Kökçü maar keeper Jörg Siebenhandl die de bal onder de lat weg kan tikken. Een paar minuten later krijgt Feyenoord een vrije trap vanaf de linkerkant en het is Orkun Kökçü die de bal neemt en direct op doel schiet en bijna daarmee de keeper verrast.

In de 40ste minuut de grote kans op de 0-1 na een voorzet van Javairô Dilrosun die perfect op het hoofd komt van Danilo en die kopt op een paar meter afstand van de keeper de bal recht in de handen van de keeper. Er komen dan twee minuten extra tijd bij in de eerste helft en in die extra tijd zet Feyenoord nog een keer aan en wordt Danilo weer in stelling gebracht door Alireza Jahanbakhsh maar weer kan hij niet scoren omdat hij te slap schiet. Daardoor blijft het bij rust 0-0 en doet Feyenoord zichzelf tekort door niet te scoren.

Screenshot_20221027-221130_Twitter

Twee ongewijzigde teams betreden het speelveld na rust en kunnen de Rotterdammers het overwicht nu wel in doelpunten omzetten? De eerste kans is wederom voor Sebastian Szymański maar zijn inzet gaat naast en in de 53ste minuut moet Justin Bijlow redden op een inzet van Tomi Horvath. De thuisploeg gaat dan wisselen en komen Otar Kiteishvili en Emanuel Enegha in de ploeg voor Stefan Hierländer en Albian Ajeti en een paar minuten later komt bij Feyenoord Patrick Wålemark voor Alireza Janbakhsh. Deze wissels doen Sturm Graz goed want het spelbeeld kantelt helemaal.

Sturm Graz komt ook anders uit de kleedkamer en is feller dan Feyenoord en krijgen in de 63ste minuut een goede kopkans maar Emanuel Emegha kopt de bal op de buitenland van de paal. Ivan Ljubić krijgt dan een gele kaart wegens vasthouden en bij Feyenoord komt Marcus Pedersen in de ploeg voor Sebastian Szymański. Kijken of dat wat teweeg kan brengen bij een matig spelend Feyenoord in de tweede helft en dan na een goed eerste helft.

Quinten Timber krijgt dan ook een gele kaart na het neerleggen van een tegenstander. Uit de daarop volgende vrije trap is het David Affengruber die geheel vrijstaand kan koppen maar kopt de bal naast. Daar komt Feyenoord goed weg.

Sturm Graz bijt meer en meer van zich af en krijgen meer en meer mogelijkheden en Feyenoord heeft het best moeilijk in deze fase.

Invaller Patrick Wålemark krijgt dan ook een gele kaart voor een schwalbe.

Bij de thuisploeg komt nog oud NEC speler Jakob Jantscher voor William Bøving en Javairô Dilrosun krijg nog geel wegens commentaar op de leiding. Danilo mag dan ook gaan douchen en wordt vervangen door Santiago Giménez.

Emanuel Emegha krijgt dan een goede schietkans als hij tussen Gernot Trauner en Marcus Pedersen door kan schieten en de bal wordt licht van richting veranderd voor laatstgenoemde en daarom gaat de bal net naast. Wat speelt Feyenoord een slechte tweede helft zeg, wat een verschil met de eerste helft. Sturm Graz is de tweede helft de betere ploeg en zetten op het laatst nog maar eens aan om toch nog een goal te maken en wisselen aanvallend als Amadou Dante eruit gaat en wordt vervangen door David Schnegg. Er komen dan vier minuten extra tijd bij. Marcus Pedersen krijgt ook nog geel voor vasthouden van Emanuel Emegha. Eeb vrije trap is het gevolg en die wordt genomen door Tomi Horvath en de bal komt dan bij Otar Kiteishvili die veel feller naar de bal gaat dan Lutsharel Geertruida en de bal dan vrij heeft en kan uithalen en Justin Bijlow is kansloos op het schot, 1-0. Dit heeft Feyenoord over zichzelf afgeroepen de tweede helft. Het gezicht van Arne Slot staat op onweer na deze goal en het zal gaan stormen na de wedstrijd in de kleedkamer van Feyenoord want bij deze 1-0 blijft het.

Screenshot_20221027-230949_Twitter

Lazio Roma won vanavond met 2-1 van FC Midtjylland en de stand in de poule is nu als volgt.