Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord verliest laatste wedstrijd van het seizoen

feyenooed 0 vitesse

Landskampioen Feyenoord sloot het seizoen af met een nederlaag in de eigen Kuip tegen Vitesse, 0-1. Als Feyenoord deze wedstrijd had gewonnen had men het clubrecord aan punten verbroken en dat is dus niet gelukt.

De spelers van Vitesse vormden voor de aftrap een erehaag voor de thuisploeg zoals het de traditie is tegenwoordig.

Santiago Gimenez opende vervolgens bijna de score, maar Ryan Flamingo stortte zich overtuigend voor de bal. Na 28 minuten leek het alsnog raak te zijn voor de landskampioen. Marco van Ginkel werkte de bal in eigen doel. De VAR besloot na een minutenlange studie echter een streep door de goal te zetten vanwege hinderlijk buitenspel.

Vitesse kwam zodoende tot twee keer toe goed weg en kwam kort voor rust verrassend op voorsprong in De Kuip. Van Ginkel schoot in de korte hoek raak op aangeven van Million Manhoef. Weer was de VAR de Arnhemmers gunstig gezind, want scheidsrechter had de treffer in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel. Daar bleek geen sprake van te zijn.

In de tweede helft ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker. Kjell Scherpen stak daar twintig minuten voor tijd nog een stokje voor door pogingen van Quinten Timber en Javairo Dilrosun knap te keren. Niet veel later had hij geen antwoord, toen Danilo raak kopte uit een vrije trap van Sebastian Szymanski. De VAR schoot hem echter te hulp en constateerde buitenspel. Zodoende bleef het bij de 0-1 en bleven de Rotterdammers steken op 82 punten, eentje minder dan het clubrecord.