Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord verliest een hele slechte klassieker

De klassieker staat vandaag weer op het programma met vandaag natuurlijk het smetje dat er geen publiek bij mag. Beide ploegen staan op 36 punten uit 16 wedstrijden alleen het doelsaldo van Ajax is een stuk beter dan dat van Feyenoord. De laatste 2 wedstrijden eindigde in 0-3 maar de wedstrijd daarvoor werd het maar liefst 6-2. Men zegt dat Ajax individueel meer kwaliteit heeft maar of dat in een klassieker iets zegt dat moet vanmiddag blijken. Europees diet de ploeg van Erik ten Hag het natuurlijk geweldig en zijn ze onverslaanbaar maar de laatste weken zijn ze in de eredivisie niet in goede doen en kan Feyenoord, dat Europees ook prima presteert op een iets lager niveau, daarvan profiteren?

Opstelling Feyenoord

Justin Bijlow

Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Tyrell Malacia

Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökcü

Jens Toornstra, Bryan Linssen, Luis Sinisterra

Bank: Marciano, Thijs Jansen, Ramon Hendriks, Antoni Milambo, Mark Diemers, Alirezah Jahanbakhsh, Joăo Teixeira, Cyriel Dessers, Mimeirhel Benita, Reiss Nelson, Nouafal Bannis

Opstelling Ajax

Remko Pasveer

Justin Timber, Perr Schuurs, Lisandro Martinez, Daley Blind

Edson Alvarez, Steven Berghuis, Ryan Gravenberch

Anthony, Sébastien Haller, Dusan Tadic

Bank: Jay Gorter, Andre Onana, Devyne Rensch, Nicolas Tagliafico, Davy Klaassen, Kenneth Taylor, Victor Jensen, Mohammed Daramy, Youri Regeer, David Neres, Danilo

Dennis Higler is de scheidsrechter hedenmiddag. Geen publiek in de Kuip maar een herrie als beide ploegen het veld opkomen, oorverdovend.

In de 13e minuut krijgt Bryan Linssen een gele kaart na een overtreding op Edson Alvarez en direct daarna krijgt Ryan Gravenberch ook een gele kaart na een overtreding op Guus Til. Snelle gele kaarten in de wedstrijd die zoals verwacht gaat in het eerste kwartier. Ajax met het meeste balbezit en dreiging en Feyenoord die noodgedwongen veelal de lang bal moet spelen omdat Ajax ze heel snel onder druk zet. Een tegenslag voor de Amsterdammers als Lisandro Martinez niet verder kan met hamstringklachten en komt Nicolas Tagliafico voor hem in de ploeg, In de tijd dat Ajax met 10 man staat kan Feyenoord bijna profiteren alleen schiet Jens Toorstra de bal hoog over schiet.

In het eerste half uur valt er weinig te genieten van wat er op het veld gebeurt. Beide ploegen zijn erg slordig en het tempo is veel te laag en kansen zijn er nog niet geweest. Kaart nummer 3 valt in de 32ste minuut als Sébastien Haller een overtreding maakt op Luis Sinisterra. We zien meer gele kaarten in deze eerste helft dan kansen tot dan toe.

Feyenoord wordt wel iets dreigender en komt wat vaker in het strafschopgebied van Ajax. Anthony krijgt dan in de 34ste een minuut een gele kaart na het hard aanpakken van Tyrell Malacia. Drie minuten later krijgt ook Jens Toornstra een gele kaart na een tackle op Nicolas Tagliafico nadat eerst Ajax keeper Remco Pasveer aan het stunten is en de thuisploeg daar niet van kan profiteren.

In de 43ste minuut is het Jens Toornstra die de bal zo inlevert en dan stuurt Steven Berghuis aan de linkerkant Dusan Tadic weg en die geeft de bal voor en dan is het Marcos Senesi die voor de inlopende Sébastien Haller komt maar de bal dan in eigen doel tikt en zo staat het maar zo 0-1. Een doelpunt die bij de wedstrijd past want het is niet best wat beide ploegen laten zien, zeg maar gerust het is een slechte eerste helft. Rust derhalve 0-1.

Feyenoord gaat wisselen in de rust en Luis Sinisterra blijft in de kleedkamer achter en voor hem komt Reiss Nelson in de ploeg. Die krijgt direct na rust een schietkans vanuit de 16 bij Ajax maar hij schiet over. Feyenoord begint goed aan de 2e helft en zet Ajax onder druk. In de 51ste minuut de volgende gele kaart en die is voor Fredrik Aursnes die van achteren Ryan Gravenberch aantikt.

Feyenoord is in het begin van de 2e helft de bovenliggende partij en wordt steeds dreigender mede door het inbrengen van Reiss Nelson die prima invalt en Justin Timber heeft totaal geen vat op hem.

Ajax wisselt in de 60ste minuut en gaat Steven Berghuis naar de kleedkamer en komt Davy Klaassen erin.

Feyenoord brengt dan in de 69ste minuut supersub Cyriel Dessers , kan hij het ty keren? Bryan Linssen maakt plaats voor hem en iets later gaat ook Justin Timber bij Ajax eruit en komt Devyne Rensch erin en bij Feyenoord komt Alirezah Jahanbakhsh voor Marcus Pedersen en in de tijd van de wissels krijgt Arne Slot nog een gele kaart voor commentaar op de leiding.

In de 79ste minuut krijgt Ajax een strafschop als Devyne Rensch de 16 wordt ingestuurd en door Reiss Nelson onderuit wordt gehaald. Dusan Tadic gaat de strafschop nemen en Justin Bijlow gaat naar de goede hoek maar de bal is te hard en te goed geplaatst en zo staat het 0-2. Reiss Nelsson krijgt nog een gele kaart voor de overtreding, Veel wordt er niet meer gecreëerd door beide ploegen en dan komen er nog 4 minuten extra tijd bij en ook daar gebeurt niets mee in en zo verliest Feyenoord deze zeer tegenvallende klassieker.

Conclusie: Feyenoord niet veel minder dan Ajax maar veel te weinig gecreëerd om het Ajax in eigen huis moeilijk te maken en dan ongelukkig een eigen goal maken en dom een strafschop weggeven.