Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord sluit 2021 af met een overwinning in Heerenveen

Twee ploegen tegen elkaar vanavond in het Abe Lenstra Stadion met andere gevoelens. SC Heerenveen won de Friese derby van SC Cambuur en gaat dus met een lekker gevoel van start en Feyenoord dat verloor de klassieker tegen Ajax terwijl er meer uit te halen was zal dus met een ander gevoel aan de aftrap staan. Vanavond dus beide ploegen tegen elkaar voor hun laatste wedstrijd in 2021. Wel op een heel slecht veld in Heerenveen.

Opstelling SC Heerenveen

Xavier Mous

Milan van Ewijk, Sven van Beek, Nick Bakker, Rami Kaib

Nicolas Madsen, Tibor Halilović, Joey Veerman

Anthony Musaba, Henk Veerman, Siem de Jong

Bank: Jan Bekkema, Jaimy Kroesen, Ibrahim Dresevic, Syb van Ottele, Filip Stevanović, Rami Hajal, Hamdi Akujobi, Rodney Kongolo, Djenahro Nunumete, Benjamin Nygren, Arjen van der Heide

Opstelling Feyenoord
                                               Justin Bijlow
Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Tyrell Malacia
                   Fredrik Aursnes, Guus Til, Orkun Kökcü
                  Alirezah Jahanbakhsh, Bryan Linssen, Reiss Nelson

Bank: Marciano, Thijs Jansen, Ramon Hendriks, Mark Diemers, Jens Toorsntra, Joăo Teixeira, Cyriel Dessers, Mimeirhel Benita, Nouafal Bannis

Jeroen Manschot is de scheidsrechter hedenavond.

In de 4e minuut was het Alirezah Jahanbakhsh die op rechts de bal kreeg en een prima voorzet gaf en Bryan Linssen kon koppen maar Xavier Mous redde prima.
Feyenoord blijft, zoals verwacht, de betere ploeg met meer balbezit en in de 16e minuut is het Guus Til die in de 16 kan schieten maar hij schiet recht op Xavier Mous af. SC Heerenveen probeert er wel uit te komen en in de 18eminuut is het Anthony Musaba die op rechts in de 16 Tyrell Malacia uitspeelt en dan de bal voor wil geven maar Tyrell Malacia zet een sliding in en krijgt misschien de bal op de arm maar logischerwijs laat de scheidsrechter doorspelen.
In de 22ste minuut krijgt Feyenoord de volgende mogelijkheid als Guus Til aan de linkerkant Tyrell Malacia wegstuurt en die de bal goed voorgeeft op Reiss Nelson en die kan uithalen maar raakt de bal teveel aan de buitenkant waardoor de kans weg is.
In de 24ste minuut krijgt de thuisploeg de grootste kans van de wedstrijd als Henk Veerman de bal op links geeft aan Rami Kaib en die heeft de mogelijkheid om te schieten maar raakt de bal helemaal verkeerd en zo gaat de bal voorlangs.
Direct daarna weer een kans voor de thuisploeg als Joey Veerman een voorzet vanaf rechts breed kopt op aanvoerder Tibor Halilović en die kapt zijn man uit en haalt uit maar Justin Bijlow kan met een prima reflex de bal over tikken.
Het spel golft nu op en neer en SC Heerenveen doet goed mee nu. Toch is het Feyenoord dat op voorsprong komt als Orkun Kökcü met een mooie pass Bryan Linssen aanspeelt die net in de 16 staat en die tikt de bal direct door naar Guss Til en die staat vogelvrij en schiet diagonaal de 0-1 binnen. Een paar minuten later is het Reiss Nelsson die weer een schietkans krijgt maar vergeet een hoek te zoeken en schiet recht op Xavier Mous af.
In de 43ste minuut weer een grote kans voor de bezoekers als Alirezah Jahanbakhshkan inschieten maar Xavier Mous kan de bal nog tot corner werken maar het is uitstel van executie want vanuit de corner is het Marcos Senesi die tussen een aantal verdedigers in de 0-2 kan binnen koppen.
Dat was het laatste van de eerste helft en zo gaan beide ploegen met een 0-2 voorsprong voor Feyenoord rusten, een verdiende voorsprong.

Bij SC Heerenveen blijft oud Feyenoorder Sven van Beek in de kleedkamer achter en komt Ibrahim Dresevic in de ploeg. In de 53ste minuut komt SC Heerenveen terug in de wedstrijd als na een vrije trap van Joey Veerman Henk Veerman de bal inkopt of …………………….. Na het beroemde lijnen trekspel in Zeist komt de VAR tot de conclusie ……………. Buitenspel en dus geen 1-2.
In plaats van de 1-2 wordt het 0-3 als Tyrell Malacia vanaf links de bal goed voorgeeft en Bryan Linssen zuiver gemikt de 0-3 binnenkopt. De wedstrijd is dan gespeelt.
Daarna wisselt SC Heerenveen weer en gaan Siem de Jong en Anthony Musaba naar de kant en komen Filip Stevanović en Benjamin Nygren erin.
En de koek is nog niet op voor de Rotterdammers als eindelijk Alirezah Jahanbakhsh, na vele pogingen, de 0-4 binnen schiet op aangeven van Bryan Linssen maar ……………………….. ook dit is buitenspel en dus blijft het 0-3.
In de 69ste minuut is het Bryan Linssen die de pal op de paal ramt na een aanval door de Friese defensie. Twee minuten later moet Joey Veerman het veld verlaten nadat hij al lange tijd niet geheel fit oogde en komt Rodney Kongolo voor hem in de plaats. Alirezah Jahanbakhsh gaat dan iets later bij Feyenoord naar de kant en wordt vervangen door Jens Toornstra.
Rami Hajal komt in de 78ste minuut de SC Heerenveen gelederen nog versterken en hij neemt de plaats in van Nicolas Madsen. Feyenoord probeert er nog iets van te maken en meer goals te maken en krijgt daar wel mogelijkheden toe maar de echte scherpte is wel een beetje weg en zo kabbelt de wedstrijd naar het einde.
Ook Feyenoord supersub Cyriel Dessers mag zijn minuten nog maken, als is het niet veel, hij komt in de 85ste minuut voor Reiss Nelson en Mark Diemers komt nog voor Bryan Linssen. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij als de wedstrijd al gespeeld is want het is te zien in het laatste kwartier vooral dat beide ploegen het wel geloven en aan de kerstborrel te willen. Zo sluit Feyenoord het jaar 2021 prima af en voor SC Heerenveen is dat iets minder na de euforie van de vorige week,