Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord profiteert niet van misstappen concurrentie.

Feyenoord moest op bezoek in het Goffert Stadion in Nijmegen om aan te treden tegen NEC Nijmegen. Met de wetenschap dat zowel koploper PSV en nummer 2 Ajax punten hadden laten liggen konden de mannen van Arne Slot een mooie slag slaan als men de drie punten mee zou nemen terug naar Rotterdam.
 

Screenshot_20221002-165542_Twitter Screenshot_20221002-172226_Twitter

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en nam direct het initiatief en druke de thuisploeg terug in de eigen 16 meter. Get duurde wel even voordfat men echt een grote kans kreeg want na een kwartier was het Danilo die de voorsprong binnen had moeten koppen maar hij knikte de bal op de vuisten van Jasper Cillessen.

Halverwege de eerste helft kwam Feyenoord dan op voorsprong als Quinten Timber midden voor de goal een één-tweetje aangaat met Danilo en met een harde schuiver Jasper Cilliessen kansloot laat, 0-1. Even later ktijgt dezelfde Quinten Timber nog een kans maar nu is de NEC goalie hem de baas.

De thuiscluk kon daar weinig tegenover stellen maar wisten toch te profiteren van het moment dat Feyenoord met tien man staat omdat Marcus Pedersen buiten de lijnen verzorgd wordt aan een bloedlip en na een pass van Oussama Tannane is het Ivan Márquez die de 1-1 binnentikt.

In de tweede helft zagen we een ander Feyenoord. Een Feyenoord dat niet echt goed draaide. Vroeg in de tweede helft ging Justin Bijlow in de fout door de bal verkeerd weg te spelen en de bal kwam voor de voeten van Oussama Tannane en die probeerde van grote afstand de Feyenoord goalie te verschalken maar de bak ging net over de goal.

Op het uur bibberde Feyenoord nog een keer. Landry Dimata dook gevaarlijk in het zestienmetergebied van de bezoekers op. De Congolese Belg kon een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant net niet in het doel tikken.

Feyenoord gaf daarna geen grote kansen meer weg, maar forceerde zelf nauwelijks iets tegen NEC. Invaller Sebastian Szymanski was nog dichtbij een tweede Rotterdamse treffer. Zijn schot week af via Bart van Rooij, waarna de bal naast plofte. Feyenoord zorgde daarna niet voor een slotoffensief en moest uiteindelijk genoegen nemen met een punt. Na afloop zou het vooral nog gaan over een afgekeurde goal van Santiago Gimenez, die daarbij in de blessuretijd een uittrap van Cillessen blokkeerde. Hier zijn de meningen erg over verdeeld maar het leed is al geschied. Met deze uitslag profiteren de mannen van Arne Slot dus niet van de misstappen van de concurrenten en blijft het één punt van PSV en op twee punten van Ajax staan en inmiddels drie punten achter de nieuwe koploper AZ.  

NEC - Feyenoord 1-1 (1-1)

23' 0-1 Quinten Timber
37' 1-1 Iván Márquez

Screenshot_20221002-165449_Twitter