Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord overklast Sturm Graz

Fey - graz

Na de kansloze nederlaag in de Europa League in Rome tegen Lazio Roma moest Feyenoord vanavond in de eigen Kuip aantreden tegen het Oostenrijkse Sturm Graz. De Oostenrijkers hadden de vorige wedstrijd met 1-0 gewonnen van FC Midtjylland en wilde Feyenoord bij blijven was winst vanavond wel belangrijk. Helaas moest er een groot vak leeg blijven in het stadion i.v.m. straffen van de UEFA.

Screenshot_20220915-185032_Twitter

Opstelling Feyenoord                                       Opstelling Sturm Graz
Screenshot_20220915-181030_Twitter   Screenshot_20220915-181109_Twitter

Scheidsrechter hedenavond is de 36 jarige Fransman Jérôme Brisard en om de klok van kwart voor zeven mochten de gasten de wedstrijd in gang zetten.

In Rome kwam Feyenoord al snel achter de in wedstrijd maar nu is het andersom want in de 9e minuut is het raak als Orkun Kökcü een vrije trap mag nemen, na een overtreding op Danilo, van een meter of 20 en hij doet dat verassend want hij speelt op recht Alireza Jahanbakhsh aan en die haalt in de korte hoek uit en de bal valt binnen, 1-0. Een prachtig ingestudeerde vrije trap. De overtreding op Danilo leverde Gregory Wüthrich een gele kaart op. Een aantal minuten later krijgt ook Jon Gorenc Stanković een gele kaart.

Sturm Graz moet al voeg wisselen als in de 17e minuut oud Sparta speler Emanuel Emegha met een schouder of sleutelbeenblessure het veld moet verlaten nadat hij ongelukkig terecht kwam na een duw van Gernot Trauner. Hij wordt vervangen door Ivan Ljubić.

We moeten wachten tot de 31ste minuut als er weer iets bijzonders gebeurt en hoe want het is aan de linkerkant Dávid Hancko die mee gaat en de bal naar binnenspeelt op Oussama Idrissi en die hakt de bal terug naar Dávid Hancko en die schiet via een tegenstander de 2-0 binnen en een paar minuten later staat het zelfs 3-0 als weer Oussama Idrissi aan de bal komt en naar binnen trekt vanaf links en de bal achter zijn standbeen passt op Marcos López en die legt de bal bijna op de achterlijn terug op Danilo en die tikt de 3e Rotterdamse treffer binnen. Alles gaat ook ineens goed bij de thuisploeg want in de 41ste minuut staat het zelfs 4-0 als vanaf links Marcos Lopez opkomt en de bal naar het midden speelt op Javairô Dilrosun en die speelt de bal direct door naar Alireza Jahanbakhsh en die schiet via een verdediger de 4-0 binnen, wat een weelde. En dat met de wetenschap dat Lazio Roma achter staat in Denemarken.

Vlak voor rust laten de Oostenrijkers zich ook weer eens doel als Tomi Horvat van net buiten de zestien meter de bal net naast schiet. Er komen dan zes minuten extra tijd bij en dat is logisch gezien de blessure behandelingen van Emanuel Emegha en Alireza Jahanbakhsh, de laatste kwam na een duel op zijn nek terecht. In die zes minuten gebeurt niets meer en daarom gaan beide ploegen met de 4-0 naar de kleedkamer. Wat zal Arne Slot gaan doen in de tweede helft met in de achterhoofd de wedstrijd tegen PSV van zondag a.s.?

Screenshot_20220915-204213_Twitter

Sturm Graz brengt na rust twee frisse spelers is en brengt oud Vitesse speler Dominik Oroz en David Affengruber voor Jon Gorec Stanković en Gregory Wüthrich.

Feyenoord gaat door waar het in de eerste helft mee bezig was en dat was doelpunten maken als Oussama Idrissi de bal net binnen kan houden en vanaf de achterlijn de bal voor krijgt en Alireza Jahanbakhsh de bal binnen tikt maa ………………………dan is er de VAR en die had een overtreding geconstateerd van Oussama Idrissi in de aanloop naar het doelpunt dus gaat het doelpunt niet door.  Direct daarna gaat Marcos López uit het veld en komt Quilindschy Hartman binnen de lijnen.

De gasten uit Graz laten ook in deze tweede helft niets zien, op een paar losse flodders na dan. Feyenoord heeft totale controle over de wedstrijd en kan de wedstrijd rustig uitspelen als men wil.

In minuut 63 drie wissels als bij de thuisploeg Patrick Wålemark en Santiago Giménez komen voor Alireza Jahanbakhsh en Danilo en bij Sturm Graz gaat William Bøving naar de kant en komt Christoph Lang erin.
Binnen twee minuten zijn de invallers belangrijk als Patrick Wålemark de bal vanaf links voorgeeft en precies op het hoofd van Santiago Giménez en die knikt snoeihard de 5-0 binnen.

In de 72ste minuut gaan de Oostenrijkers weer wisselen en halen Tomi Horvat naar de kant en brengen dan Otar Kiteishvili in de ploeg en een paar minuten later gaan bij de thuisploeg Quinten Timber en Orkun Kökcü naar de kant en komen Mats Wieffer en Ezequiel Bullaude in het veld.

In de 78ste minuut is het Oussama Idrissi die maar eens uithaalt van een meter of 20 en via invaller David Affengruber, die ook al geel kreeg, valt de bal in de hoek achter keeper Jörg Siebenhandl, 6-0. Wat een uitslag.

Diezelfde Jörg Siebenhandl moet in de 88ste minuut reddend optreden na een schot van Mats Wieffer en dat doet de keeper prima want vele dachten dat de bal binnen zou gaan maar met een katachtige save red de keeper de bal. De wedstrijd dooft dan langzaam en dat is logisch met een stand als deze. Er komen dan 3 minuten extra tijd bij en den hoort men in het stadion dat FC Midtjylland met maar liefst 5-1 gewonnen heeft van Lazio Roma en zo mag je zeggen dat de verliezers van speelronde 1 de winnaars zijn van speelronde 2 en neemt Feyenoord de koppositie in. Op naar Eindhoven zondag waar PSV de volgende tegenstander is.