Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord op matchpoint.

Door de elfde competitiezege op rij heeft Feyenoord nog twee punten nodig in de laatste drie wedstrijden van het seizoen. Volgende week zondag tegen Go Ahead Eagles (16.45 uur) kunnen de Rotterdammers hun zestiende landstitel in de clubgeschiedenis pakken.

Trainer Arne Slo was na de wedstrijd best wel kritisch op zijn ploeg want hij zag weinig snelheid terug in het spel, iets wat volgens hem te maken had met het kunstgras van de stadsgenoot. Voor de microfoon van ESPN zei hij "Er zijn veel mensen tegenstander van kunstgras, daar behoor ik niet toe, Want ik vind het voor een voetballend team een geweldige ondergrond, maar dan moet je er op zaterdagavond op spelen, als er een beetje dauw op ligt. Of het moet gesproeid zijn, en dat was nu niet zo." De thuisploeg had daar baat bij, constateert Slot. "Daardoor kon Excelsior het speelplan dat ze hadden geweldig uitvoeren. Die hebben dat heel goed gedaan. Dat bemoeilijkte het voor ons wel enorm om ook maar enigszins snelheid in de wedstrijd te krijgen. Ik had dit al wel zo ingeschat. Ik vind wel dat in de eredivisie daar regelgeving over moet maken. Dat als je kunstgras hebt, wel moet sproeien. "We hebben misschien niet verloren, maar wel heel slecht gespeeld. We hebben veel geluk gehad dat we de twee kansen ook allebei afmaken, en Justin Bijlow heeft een aantal keer goed opgetreden."

Volgende week zondag kunnen de Rotterdammers definitief de landstitel in de wacht slepen. "We kijken er enorm naar uit. We hebben ons op drie matchpoints gezet en hopen de eerstvolgende te verzilveren."

Orkun Kökçü is gewoon blij met de winst en zei na de wedstrijd o.a. "We zijn nu gewoon heel blij. We staan op matchpoint. We kunnen het zondag afmaken. Stiekem is het ook wel mooi dat het in De Kuip kan." Hij zegt wel dat het niet gemakkelijk ging vandaag en dat lag mede aan het kunstgras veld wat dus niet gesproeid was daar zei hij over “Het resultaat was een stroperige wedstrijd. Ik had er veel moeite mee", lacht de aanvoerder. "Ik had me er wel op voorbereid, maar goed... Ik ben nu heel blij met de drie punten."