Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord op de valreep naast FC Utrecht, 1-1.

Een gehavend Feyenoord moet vandaag op bezoek in Utrecht tegen het altijd lastige FC Utrecht. Het is kijken hoe zwaar het gemis van Gernot Trauner en Quinten Timber weegt bij de stadionclub maar als je een topclub wilt zijn moet je twee blessuregevallen op kunnen vangen. Kan Feyenoord dat vandaag? Het begin is in ieder geval niet goed want de eerste de beste aanval van de thuisploeg is raak als een aanval via de rechterkant bij Bas Dost komt en die speelt de bal met een subtiele voetbeweging door en dan komt uitgerekend Jens Toornstra ingelopen en schiet de 1-0 binnen.

In de 11e minuut bij Feyenoord direct van zich af als een schot van Danilo op de bovenkant van de lat komt. Feyenoord probeert wel een bres te slaan in de hechte Utrechtse defensie maar dat gaat niet gemakkelijk. Veel balbezit is er wel maar tot echt grote kansen komt men nog niet.
Vanaf minuut 35 zijn de Utrechters die aanvallend ook hun steentje bijdragen en dat resulteert o.a. in een schot van Bas Dost op de buitenkant van de paal. De vlag ging wel omhoog maar als er lijntjes getrokken moesten worden was het maar de vraag of het buitenspel was. Even later is het Mike van der Hoorn die net naast kopt uit een corner. Hectische momenten in de laatste minuten van de eerste helft maar gescoord wordt er niet meer en zo gaat men rusten met de 1-0 stand.

Begin van de tweede helft zijn beide ploegen erg slordig in balbezit en zo is het moeilijk om tot kansen te komen. Beide ploegen hebben moeite om de bal langdurig in bezit te houden.
In de 62ste minuut weer een kans voor de thuisploeg als Bas Dost de diepte wordt ingestuurd maar Justin Bijlow komt net op tijd uit en kan redden. Beide spelers botsen op elkaar en de Feyenoord goalie blijft even liggen en Dost heeft een wond aan de hand die ter plaatse gehecht moet worden. Eerder in de wedstrijd kreeg Taylor Booth al een paar hechtingen in het hoofd en zo heeft de naald en draad dokter van de thuisploeg het druk.

De grootste kans tot dan toe voor Feyenoord zien we in de 70ste minuut als Sebastian Szymański in de 16 meter kan uithalen maar zijn inzet gaat ver over de goal. Feyenoord zet wel aan om op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Invaller Santiago Giménez krijgt een paar minuten later, in wel of geen buitenspel positie, zo maar ineens vrij voor de goal maar tikt de bal dan tegen de voet van de Utrecht goalie en zo gaat de kans voorbij.

In de 83ste minuut komt Feyenoord goed weg als invaller Anastasios Douvikas vanaf een meter of 16 buiten bereik van Justin Bijlow de paal raakt. Daarna moet wederom de naald en draad dokter van FC Utrecht het veld op als diezelfde Douvikas hulp nodig heeft nadat hij een elleboog van Mats Wieffer op de neus kreeg, geen bewuste elleboog trouwens. Er komen dan maar liefst 10 minuten extra tijd bij. In de 90ste minuut komt Feyenoord dan op gelijke hoogte als de organisatie bij de thuisploeg even weg is en Alireza Jahanbakhsh de bal voor de voeten krijgt en hard en hoog uithaalt 1-1. Oussama Idrissi is dan nog dicht bij de voorsprong maar zijn schot gaat net voorlangs. In de 99ste minuut moet de VAR checken of Santiago Giménez buitenspel staat als hij de bal binnen kopt en het blijkt dus buitenspel te zijn. Daar blijft het dan bij en laat Feyenoord twee punten liggen in Utrecht maar één troost, ze blijven koploper.

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Sean Klaiber, Mike van der Hoorn, Mobibo Sagnan, Mark van der Maarel, Can Bozdoğan, Taylor Booth (Daishawn Redan), Jens Toornstra (Naoki Maeda), Sander van der Streek (Luuk Brouwers), Othman Boussaid (Armin Younes), Bas Dost (Anastasios Douvikas)

Feyenoord: Justin Bijlow, Marcus Pedersen, Dávid Hancko, Jacob Rasmussen (Mats Wieffer), Marcos López (Ezequiel Bullaude), Lutsharel Geertruida, Sebastian Szymański, Orkun Kökçü, Igor Paixão (Oussama Indrissi), Danilo (Santiago Giménez), Javairȏ Dilrosun (Alireza Jahanbakhsh)

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaart FC Utrecht: Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel

Gele kaart Feyenoord: Oussama Idrissi.