Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord - Olympique Marseille

Feyenoord staat vanavond in de halve finale van de Conference League tegen over Olympique Marseille. Beide ploegen willen aanvallend voetbal spelenen beide zijn in vorm dus dat kan een aantrekkelijke wedstrijd worden. Hoe is de stemming in Frankrijk over de wedstrijd. Voetbalprimeur onderzocht dat.

Met trainer Jorge Sampaoli aan het roer is er de afgelopen maanden gewerkt aan een speelstijl die deze maanden voor eremetaal moet gaan zorgen. In de Franse competitie is dat niet meer mogelijk, aangezien Paris Saint-Germain de landstitel al binnen heeft, maar tweede worden én hoge ogen gooien in de Conference League is wel een doel voor Marseille. Mathieu Grégoire, die de club volgt namens L'Équipe, ziet dat wel gebeuren.

Hij denkt dat het voetbal van Sampaoli voor problemen gaat zorgen voor Feyenoord. "Ze spelen elke wedstrijd op zestig tot zeventig procent balbezit", zegt de journalist tegen deze website. "In uitwedstrijden halen ze dat door op eigen helft op te bouwen en op de goede momenten de weg naar Dimitri Payet te zoeken, terwijl ze in thuiswedstrijden ook dominant zijn op de helft van de tegenstander. Sampaoli heeft een team gebouwd met technische spelers die verstandige dingen doen wanneer ze in balbezit zijn."

Grégoire heeft de gevaarlijkste man aan de zijde van Marseille daarmee al opgenoemd. Payet is ondertussen 35 jaar oud, maar steekt nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. "Hij is zonder twijfel de gevaarlijkste man, zeker omdat hij afgelopen weekend (tegen Stade Reims, red.) maar één helft speelde om rust te pakken voor deze wedstrijd. Payet is de man van de gevaarlijke steekballen en de lastige schoten op doel, die vanaf links begint en vaak in het centrum uitkomt. Feyenoord moet ook rekening houden met Cengiz Ünder, Gerson, Matteo Guendouzi en de bij jullie bekende Arek Milik."