Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord o21 neemt koppositie over na winst op Almere City o21

Feyenoord Onder 21 heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan tegen Almere City Onder 21. Het Beloftenteam heeft op Varkenoord met een 4-1 zege de koppositie overgenomen in de Beloftencompetitie. De gelijkmaker van Shiloh ’t Zand werd na rust opgevolgd met doelpunten van Delano Ladan (2x) en Abdel Belarbi.

De taak van Feyenoord Onder 21 was volgens trainer Sipke Hulshoff voorafgaand aan het duel glashelder: winnen. Een zege op Almere City Onder 21 betekende namelijk drie punten en een goede stap richting de play-offs.

De intentie om baas in eigen huis te zijn was vanaf de eerste minuut goed zichtbaar. Feyenoord Onder 21 voerde de druk vroeg op en zette Almere City vast op eigen helft. Het resulteerde in maar liefst vier grote Feyenoord-kansen in korte tijd die één voor één onschadelijk werden gemaakt op de doellijn.

Ondanks het offensief van de thuisploeg waren het de bezoekers die de openingstreffer maakten uit een tegenaanval. De zoektocht naar de gelijkmaker voor rust leverde in de laatste minuut succes op. Shiloh ’t Zand benutte een vrije trap en krulde op prachtige wijze de bal in de rechterhoek van het doel.

In de tweede helft was het wederom Feyenoord Onder 21 dat direct na de aftrap de toon zette. Almere City kreeg geen vat op het offensief van de thuisploeg en moest toezien hoe Delano Ladan met twee doelpunten de gevierde man werd. Met een schot van dichtbij en een benutte strafschop zorgde hij voor de 2-1 en 3-1. Diep in de extra tijd maakte invaller Abdel Belarbi het Feyenoord-feestje compleet met wederom een benutte penalty: 4-1.

Het team van Sipke Hulshof neemt dankzij deze ruime zege de koppositie over in de Beloftencompetitie. Volgende week zaterdag staat wederom een belangrijk duel op het programma. Feyenoord Onder 21 reist dan af naar Tilburg voor het laatste comeptitieduel met Willem II.

Feyenoord O21 – Almere City O21 4-1 (1-1)