Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord niet naar finale KNVB bekertoernooi na verlies tegen Ajax.

Nadat PSV gisteravond al de finale van het KNVB bekertoernooi haalde door te winnen van de amateurs van Spakenburg is het vanavond de beurt aan Feyenoord en Ajax om te kijken wie de tegenstander wordt van PSV. Feyenoord is de grote favoriet vanavond en kunnen ze dat waarmaken?

Nadat de wedstrijd heel snel stilgelegd werd door een gigantisch vuurwerk, wat Feyenoord weer heel veel geld gaat kosten maar dat zijn ze ook gewent, kunnen beide ploegen weer verder.

Het eerste gevaar is voor de goal van Timon Wellenreuther als Steven Berghuis de bal achter de Feyenoord defensie pompt en Mohammed Kudus de bal boven op het hoofd krijgt en daarom geen richting aan de bal kan geven. In de tegenaanval een snelle uitbraak van de thuisploeg en Alireza Jahanbakhsh loopt te lang door met de bal en op het laatste heeft hij geen kracht meer om tot een voorzet te komen en kan de Ajax goalie de bal eenvoudig pakken.

Een paar minuten later een snelle aanval van Feyenoord vanuit de omschakeling als Santiago Gimenéz één op één komt met Edson Álvarez en die uitkapt en kan schieten maar nu capituleert de Ajax goalie nog niet.

In de 14e minuut een aanval van Ajax over de rechterkant en kan Jorge Sanchez de bal voorgeven en dan lopen Alireza Jahanbakhsh en Marcus Pedersen elkaar in de weg om de bal weg te werken en valt de bal pardoes voor de voeten van Dusan Tadić en die schiet de bal binnen, 0-1.

De grootste kans voor de thuisploeg tot dan toe in de 25ste minuut als Quilindschy Hartman op links vrij gespeeld word en de bal voorgeeft bij de tweede paal waar Alireza Jahanbakhsh geheel vrijstaand kan schieten maar zijn schotje gaat voorlangs. Wat een kans.

Een minuut of drie voor rust weer een goede kans als een ingooi van Alireza Jahanbakhsh voor de voeten valt van Mats Wieffer maar hij kan niet genoeg snelheid aan de bal meegeven om echt gevaarlijk te worden. Feyenoord heeft de druk er vol op en er volgens soms wat hachelijke situaties voor de Ajax goal.

Er komen dan vijf minuten extra tijd bij en in de tweede minuut daarvan komt Feyenoord op gelijke hoogte als Alireza Jahanbakhsh nu eens een goede voorzet geeft op de geheel vrijstaande Santiago Gimenéz en die kopt de 1-1 binnen. Daar blijft het bij in deze rommelige maar spannende eerste helft.

In de 51ste minuut weer een aanval van Ajax en grote kansen achter elkaar voor Steven Bergwijn en hij speelt zich vrij en zijn schot stopt Wellenreuther en dan komt de bal voor de voeten van Dusan Tadić en ook zijn schot pakt Wellenreuther maar dan is daar Davy Klaassen en die schiet wel binnen via Gernot Trauner en dan staat het 1-2. Het spel gaat harder en harder en de irritatie speelt hoog op,  beide aanvoerders hebben ruzie, en in de 61ste minuut wordt de wedstrijd gestaakt omdat een hersenloze gast uit het publiek Davy Klaassen met iets op het hoofd gooi en het bloed stroomt eruit. Dit is niet normaal en de veiligheid van de spelers staat op het spel zo. Niet normaal.

download _21_

John de Wolf komt dan na een tijdje het veld op en spreek het publiek waar de gooier stand toe en of dat helpt.

Danilo krijgt de eerste kans na de hervatting maar zijn schot gaat over. Feyenoord neemt alle risico’s nu en zet alles op de aanval en heeft vooral veel aanvallers op het veld. Kansen zijn er voor Ezequiel Bullaude (kopbal) en een te wild schot van David Hancko maar die worden gemist en een kopbal van Santiago Gimenéz na een vrije trap raakt de buitenkant van de paal. Er komen dan acht minuten extra tijd bij en dat is ook logisch want er zijn in totaal 11 wissels geweest door beide ploegen. Timon Wellenreither moet in de 100ste minuut nog handelend optreden na een schot in de korte hoek van Francicso Conceição. Verder komt het niet en zo kan Feyenoord niet meer de dubbel halen en gaat Ajax naar de finale van het KNVB bekertoenooi.

De dader die Davy Klaassen raakte is gepakt en nu maar hopen dat hij een fikse straf krijgt.

Opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther, Marcus Pedersen (Neraysho Kasanwirjo), Gernot Trauner (Igor Paixão), Dávid Hancko, Quilindschy Hartman (Marco López), Mats Wieffer, Orkan Kökçü, Sebastian Szymanski (Ezequiel Bullaude), Alireza Jahanbakhsh (Danilo), Santiago Giménez, Oussama Idrissi (Javairô Dilrosun)

Opstelling Ajax: Geronimo Rulli, Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Jurriën Timber, Youri Baas (Calvin Bassey), Davy Klaassen ( Brian Brobbey)), Kenneth Taylor, Steven Berghuis (Jorrel Hato), Mohammed Kudus (Francicso Conceição) , Dusan Tadić, Steven Bergwijn (Florian Grillitsch)

Scheidsrehter: Allard Lindhout

Gele kaart(en) Feyenoord: Orkan Kökçü, Mats Wieffer, Marco López

Gele kaart(en) Ajax: Jurriën Timber, Kenneth Taylor, Edson Álvarez, Dusan Tadić, Geronimo Rulli

Rode kaart Ajax: Kenneth Taylor, 2x geel