Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord niet goed spelend door naar halve finale bekertoernooi

Heerenveen - Feyenoord

Na de gigantische bekerstunt van Spakenburg gisteravond is het vanavond de buurt aan SC Heerenveen en Feyenoord om uit te maken wie de volgende halve finalist is van het KNVB bekertoernooi. Een mooi affiche in het Abe Lenstra Stadion. Alleen jammer dat het stadion niet bomvol mag zitten vanavond en dat er maar 13 tot 14 duizend mensen in het stadion mogen.

De thuisploeg begint goed aan de wedstrijd en krijgt in de 5e minuut de eerste kans in de wedstrijd als Sydney van Hooijdonk, na een pass van Osame Sahraoui,  vanaf rand 16 meter Lutsharel Geertruida uitspeelt alleen zijn schot is niet krachtig genoeg om Timon Wellenreuther te passeren.

Een zestal minuten later is het Rami el Hajj die een goede kopkans krijgt maar hij kopt net over. Het eerste kwartier komt Feyenoord er niet of nauwelijks aan te pas en is de thuisploeg de bovenliggende partij.

Na een kwartier gaat Feyenoord ook meedoen in de wedstrijd wordt Heerenveen wat meer terug gedrongen. Het spel gaat op een neer nu.

In de 29ste minuut de grootste kans van de wedstrijd als Orkan Kökçü op het middenveld op de bal stapt en Rami al Hajj er met de bal vandoor gaat en net voor de zestien eter legt hij de bal breed op Sydney van Hooijdonk maar het schot van de spits gaat hopeloos de mist in. Dit had de voorsprong voor de thuisploeg moeten zijn. Het eerste schot op doel van Rotterdamse kant zien we pas in de 33e minuut als Javairô Dilrosun van een meter of 18 ineens vanuit de draai uithaalt en het schot gaat net naast. Een minuut of wat later is SC Heerenveen weer dreigend als Milan van Ewijk opstoomt en net voor de achterlijn de bal terug legt en bijna kan Ché Nunnely schieten maar op het laatste moment wordt het schot geblokt. Gescoord wordt er niet in de eerste helft en gaan beide ploegen met de brilstand rusten.

De eerste kans in de tweede helft is voor de bezoekers als Oussama Idrissi eindelijk eens voorbij Milan van Ewijk snelt en zijn voorzet komt op het hoofd van Santiago Giménez maar die kan niet goed koppen want hij wordt gehinderd en zo gaat de bal over. Op het uur weer een snelle uitbraak van de thuisploeg als Osame Sahraoui opstoomt en te lag twijfelt wat hij moet doen schieten of afgeven de bal en dat laatste doet hij maar niet goed genoeg voor Rami el Hajj en zo gaat de kans verloren. Even later krijgt SC Heerenveen een hoekschop te nemen en komt de bal achterin bij Ché Nunnely en die kan uithalen maar recht op Timon Wellenreuther af en die kan de bal in twee instanties keren.

Direct daarna een kopkans voor Quilindschy Hartman maar hij kopt recht op Xavier Mous af.

In de 70ste minuut zit het Feyenoord ontzettend mee als invaller Neraysho Kasanwirjo uitgespeeld lijkt te worden door Osame Sahraoui en de verdediger blijft aan de aanvaller hangen en Sahraoui gaat dan onderuit en iedereen roept om een strafschop. Pol van Boekel geeft hem niet en ook de VAR niet en daar mag Feyenoord niet klagen want menig scheidsrechter legt de bal na zo’n situatie op de stip. De vraag is dan wat zou de scheidsrechter gedaan hebben als het andersom was geweest? Zullen we helaas nooit weten maar velen weten het antwoord wel.

Feyenoord krijgt dan even de overhand met wat schoten op doel maar steeds worden ze geblokt of recht op de keeper af. Een schot van Danilo scheert in de 75ste minuut net over de lat. Quilindschy Hartman komt dan in de 77ste minuut weer over links opstomen en dan schieten maar Xavier Mous kan het schot stoppen. Feyenoord zet op het laatste van de wedstrijd nog even aan blijkbaar wil men de verlenging ontlopen. Dat lukt dan waarschijnlijk als 10 minuten voor tijd een combinatie door het centrum van de verdediging als op rechts Mats Köhlert onder de bal doorgaat en Alireza Jahanbakhsh de bal op kan pikken en naar binnen komt en speelt Danilo aan en die past hem direct door naar Santiago Giménez en die passeert uiterste koel Xavier Mous, 0-1. Tegen de verhouding in maar wie van Feyenoord maalt daar om?

SC Heerenveen trainer gaat dan alles of niets spelen en brengt een paar aanvallende wissels binnen de lijnen en Feyenoord haalt spits Santiago Giménez naar de kant voor verdediger Gernot Trauner. Er komen dan maar drie minuten extra tijd bij en dat is bar weinig vinden ze bij SC Heerenveen. Het helpt de thuisploeg in ieder geval niet en zo gaat Feyenoord naar de halve finale van het KNVB bekertoernooi en hoopt men bij Spakenburg dat men nu een reisje naar De Kuip mag voor een ontmoeting met Feyenoord.

SC Heerenveen: Xavier Mous; Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert; Simon Olsson, Anass Tahiri (Tibor Halilović) , Rami al Hajj (Daniel Karlsbakk); Ché Nunnely (Pelle van Amersfoort), Sydney van Hooijdonk, Osame Sahraoui

Feyenoord: Timon Wellenreuther; Marcus Pedersen (Neraysho Kasanwirjo), Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman; Orkan Kökçü, Mats Wieffer, Javairô Dilrosun (Danilo), Alireza Jahanbakhsh, Santiago Giménez (Gernot Trauner), Oussama Idrissi

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Gele kaarten SC Heerenveen: Jeffrey Bruma, Rami al Hajj, Simon Olsson

Gele kaarten Feyenoord: Marcus Pedersen