Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord neemt voorsprong mee naar Rome na een zwaarbevochten 1-0

Een herhaling van de Conference League vanavond in De Kuip met de kwartfinale in de Europa League tussen Feyenoord en AS Roma.

Het eerste kwartier is het aftasten van beide kanten en komen beide ploegen niet of nauwelijks in de 16 meter van de tegenstander. In minuut 12 zien we allemaal opblaasbare speeldingen op de tribune’s. In de 25ste minuut moet Paulo Dybala dan met een blessure het veld verlaten en hij wordt vervangen door Stephan El Shaarawy en die is direct gevaarlijk voor de Romeinen en valt dus goed in. Aan de andere kant zien we een afstandschot van Sebastian Szymański, maar die gaat een aardig eindje naast en ook Lutsharel Geertruida krijgt een schietkans maar dat schot gaat naast.

In de 41ste minuut moet de VAR kijken of er een strafschop gegevn moet worden aan AS Roma als Gernot Trauner hands lijkt te maken maar hij krijgt de bal op de schouder dus geen strafschop. Wel krijgt AS Roma een corner en vanuit die corner is het Mats Wieffer die heel ongelukkig de bal tegen de arm krijgt en nu is het na het bekijken van de VAR wel een strafschop. Aanvoerder Lorenzo Pellegrini mag de strafschop nemen en schiet de bal op de paal. Het blijft dus bij 0-0 wat ook de ruststand is.

Direct na rust de beste aanval van de thuisploeg als Oussama Idrissi op links Quilindschy Hartman naar de achterlijn stuurt maar zijn voorzet kan niet binnengelopen worden want er staat niemand in de 16 meter, alleen Romeinen.

Feyenoord begon sterk aan de tweede helft en wordt daarin beloond in de 54ste minuut als Oussama Idrissi er eindelijk eens langs komt bij zijn tegenstander en een voorzet geeft die slecht lijkt te zijn maar net buiten de zestien meter staat Mats Wieffer en die neemt de bal ineens op de slof en via een stuit vliegt de bal binnen, 1-0.

In de 63ste minuut komt de thuisploeg goed weg Als AS Roma een hoekschop krijgt en Justin Bijlow onder de bal door gaat en dan kan een Romein( Christante leek het) de bal koppen en is het Oussama Idrissi die de bal via de onderkant van de lat van de lijn haalt. De bal leek achter de lijn maar de horloge van de scheidsrechter gaf geen goal aan en bij inzien van de beelden was de bal net niet over de lijn.

Een paar minuten later is het Stephan El Shaarawyn die een grote kans krijgt na een voorzet vanaf links maar hij raakt de bal echter niet goed waardoor de bal voorlangs gaat.

AS Roma zet dan wel meer aan en Feyenoord moet meer en meer achteruit en loert op de counter. Tot echt grote kansen komen de Romeinen echter niet. Vier minuten extra tijd overleefd Feyenoord ook en zo blijft het bij de 1-0 en neemt Feyenoord die voorsprong mee naar Rome waar volgende week donderdag de beslissing gaat vallen wie naar de halve finale gaat.

Opstelling Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Sebastian Szymański, Alireza Jahanbahksh (Danilo), Santiago Giménez (Marcos López), Oussama Idrissi (Igor Paixão)

Opstelling AS Roma: Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Roger Ibañez, Nicola Zalewski, Bryan Cristatnte, Nemanja Matić, Leonardo Spinazzola (Zeki Çelik), Paulo Dybala (Stephan El Shaarawy). Lorenzo Pellegrini (Georginio Wijnaldum), Tammy Abraham (Andrea Belotti)

Scheidsrechter: Jose Maria Sanchez Martinez

Gele kaart(en) Feyenoord: Mats Wieffer, Sebastian Szymański,