Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord neemt de punten mee vanaf de boorden van het IJsselmeer

Na de feestelijkheden na het Europees overwinteren mocht Feyenoord vandaag aantreden aan de boorden van het IJsselmeer als FC Volendam de tegenstander is. Een iets ander kaliber dan Lazio Roma en een tegenstander die de ploeg van Arne Slot niet zal onderschatten.
Ten opzichte van het duel van donderdag was er een basisplaats voor Quilindschy Hartman in plaats van Marcos López.

Ondanks het slechte weer was het Kras stadion goed gevuld en in de derde minuut moest Damon Mariani al redding brengen en voorkomt een vroege achterstand voor zijn Volendam. Schoten van Sebastian Szymanski, Lutsharel Geertruida en Danilo troffen geen doel maar in de 16e minuut viel dan de 0-1 als Danilo geheel vrijstaand de bal in kan schieten. Feyenoord bleef aandringen maar ook FC Volendam kreeg een aantal goede mogelijkheden maar Justin Bijlow gaf geen krimp. Zo leek het op 0-1 te eindigen in deze eerste helft totdat

Sebastian Szymanski in de 43ste minuut de 0-2 vanaf een meter of 20 binnen knalt. Met deze stand gaan beide ploegen wel rusten.

De tweede helft werd eigenlijk professioneel uitgespeeld door Feyenoord met de wetenschap dat donderdag weer een wedstrijd wacht. Deze tweede helft ging voorbij met heel weinig kansen. Het werd pas weer leuk nadat Santiago Giménez in de ploeg kwam want die was me toch gretig en wilde graag zich laten zien. Hij kreeg een hele grote kans op aangeven van Orkun Kökçü maar keeper Filip Stanković redde geweldig. Ook David Hancko en Sebastian Szymanski waren dicht bij 0-3, maar kregen de bal niet tegen de touwen.
Doelpunten vielen er niet meer, waardoor het bij 0-2 voor de ploeg van Arne Slot bleef.

FC Volendam: Filip Stanković, Brian Plat, Xavier Mbuyamba (Oskar Buur), Damon Mirani, Dean James (Deron Payne), Gaetano Oristanio (Henk Veerman), Benaissa Benemar, Carel Eiting, Daryl van Mieghem (Jordi Blom), Robert Mühren (Lequincio Zeefuik), Ibrahim el Kadiri (Bilal Ould-Chikh).

Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Quilindscht Hartman (Marcos López), Quinten Timber (Mats Wieffer), Sebastian Szymanski, Orkun Kökçü, Javairô Dilrosun, Danilo (Santiago Giménez), Igor Paixão (Patrick Wølemark)

Gele kaarten FC Volendam: Brian Plat, Bilal Ould-Chikh.

Gele kaarten Feyenoord: Quilindscht Hartman, Gernot Trauner