Nieuws

Feyenoord neemt de drie punten mee uit Friesland

Heerenveen - feyenoord

Vanmiddag troffen SC Heerenveen en Feyenoord elkaar in het Abe Lenstra Stadion. Kunnen de Friezen stunten en kan Feyenoord de koppositie weer terug pakken?

SC Heerenveen begon beter aan de wedstrijd en zette Feyenoord direct onder druk. SC Heerenveen had veel balbezit maar tot echte kansen kwam de ploeg in het begin niet. De eerste echte grote kans is voor de thuisploeg maar Sydney van Hooijdonk had het vizier niet op scherp staan. SC Heerenveen staat heel compact en daar is moeilijk doorheen te komen voor Feyenoord.

In de 20ste minuut juicht het Abe Lenstra Stadion als een voorzet van rechts door Ché Nunnely wordt verlengt en Pawel Bochniewicz de rebound binnenschiet. Zoals altijd moet de VAR naar de situatie kijken en die oordeelt buitenspel en zo blijft het dus 0-0. Nunnely zou in buitenspel positie hebben gestaan en dat werd geconstateerd door de beruchte of beroemde lijntjes.

Een zestal minuten later scoort Feyenoord wel aan de andere kant. Een hoekschop wordt door Dávid Hancko doorgekopt en bijna op de doellijn kan Lutsharel Geertruida de 0-1 maken. Feyenoord blijft dan druk houden op de Friese defensie en denk in de 34e minuut aan een strafschop als de bal via via op de arm komt van Milan van Ewijk die daar totaal geen weet van heeft en de scheidsrechter beslist dan ook terecht dat het geen strafschop is.

Direct daarna wordt het dan 0-2 als Santiago Giménez van net buiten de 16 uithaalt en de bal in de verre hoek ploft. In de laatste minuut van de eerste helft krijgt Feyenoord via Quinten Timber nog een grote kans maar hij mikt in kansrijke positie over. Met de 0-2 gaat men rusten.

De thuisploeg begint feller aan de tweede helft en krijgt meer grip op de wedstrijd en creëert een paar kleine mogelijkheden maar groot gevaar komt er niet. Feyenoord krijgt langzaam de controle weer terug in de wedstrijd.

Vanaf de 60ste minuut zet de thuisploeg vol aan en moet Feyenoord in zijn achteruit en is de controle kwijt en kont vol onder druk te staan. Arne Slot probeert met een aantal wissels de controle terug te krijgen en probeert rust in de ploeg te krijgen. Een kartier voor tijd is het Danilo die door de Heerenveen defensie slalomt en zelf schiet maar mikt naast.

Direct daarna komt de thuisploeg dichterbij als invaller Syb van Ottele de bal met een dropkick ineens op de pantoffel neemt en de bal slaat hard en hoog binnen, 1-2.  Kan het nog spannend worden in de slotfase? SC Heerenveen probeert van alles en voor Feyenoord is het overleven en dat lukt de ploeg want gescoord wordt er niet meer en zo pakt Feyenoord de koppositie weer terug in de eredivisie en blijft een strijdend Heerenveen met lege handen achter.

SC Heerenveen: Xavier Mous, Milan van Ewijk, Jeffrey Bruma (Syb van Ottele), Pawel Bochniewicz, Rami Kaib (Osame Sahraoui), Mats Köhlert, Thom Haye, Anas Tahiri (Rami al Hajj), Ché Nunnely (Ales Timosi Andersson), Simon Olsson (Daniel Karlsbakk), Sydney van Hooijdonk

Feyenoord: Tiemon Wellenreuther, Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko, Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Orkun Kökçü, Javairô Dilrosun (Igor Paixão) (Marcos López), Quinten Timber )Mohamed Taabouni), Oussama Idrissi (Alireza Jahanbakhsh), Santiago Giménez (Danilo)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

Gele kaarten SC Heerenveen: Mats Köhlert

Gele kaarten Feyenoord: Orkun Kökçü