Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord mondeling rond met Quinten Timber

Voetbal International meldt zojuist dat Feyenoord en FC Utrecht mondeling rond zijn over Quinten Timber. Als de 21-jarige middenvelder de medische keuring doorstaat, tekent hij een meerjarig contract in De Kuip. 

Volgens VI waren de Rotterdammers bereid om ver te gaan voor Timber, die belangstelling genoot van onder anderen Ajax en PSV. Ook scouts uit alle grote Europese competities zaten op de tribune, maar de jeugdinternational wilde het liefst in Nederland blijven. Zijn keuze is nu dus gevallen op Feyenoord. Hoeveel met de aanstaande overgang gemoeid is, is nog niet duidelijk. Wel zou Feyenoord 'diep in de buidel tasten'.

Timber lag in de Domstad nog vast tot medio 2024. FC Utrecht hield al rekening met zijn vertrek en haalde met Taylor Booth en Can Bozdogan (huur) al twee potentiële vervangers in huis voor de speler, die vorig jaar zomer nog transfervrij overkwam van Jong Ajax. Eerder speelde Timber, net als tweelingbroer Jurriën, al in de jeugd van Feyenoord.

Daarmee wordt Quinten Timber de duurste aankoop van Feyenoord ooit. Dat weet De Telegraaf. Volgens de krant betaalt Feyenoord een transfersom van 8,5 miljoen euro vast, plus maximaal één miljoen euro aan bonussen. Daarnaast heeft FC Utrecht recht op een percentage bij een toekomstige transfer.