Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord maakt jacht op Uruguayaanse belofte Luciano Rodriguez

 

Feyenoord schijnt op zoek te zijn naar een nieuwe spits, met berichten die suggereren dat ze de 20-jarige Luciano Rodriguez van Liverpool Montevideo in Uruguay hebben uitgekozen. Volgens TyC Sports heeft Feyenoord een bod gedaan op de diensten van de Uruguayaanse speler, waarbij ze tien miljoen euro bieden dat kan oplopen tot veertien miljoen met bonussen. Echter, volgens 1908.nl is er nog geen officieel bod uitgebracht, maar heeft Feyenoord formele interesse getoond.

TyC Sports meldt dat Liverpool Montevideo 15 miljoen euro vraagt voor Rodriguez, waarbij Feyenoord 70% van de transferrechten krijgt. Er wordt gemeld dat Rodriguez enige tijd geleden werd voorgesteld door scouts van Feyenoord en sindsdien is het management en technisch personeel van de club volledig overtuigd. Toch heeft Feyenoord volgens 1908.nl enkel officiële interesse getoond aan Montevideo, wiens clubmanagement stelt dat ze een hoge vraagprijs zullen hebben. Als Feyenoord echt Rodriguez wil tekenen, lijkt het erop dat ze hun transferrecord van 8,3 miljoen euro moeten breken.

Feyenoord ziet Rodriguez als een geschikte kandidaat voor verschillende posities. Men verwacht dat hij tijdelijk Ayase Ueda zal vervangen, die de Azië Cup speelt met Japan. Verder kijkt Feyenoord naar Rodriguez voor de rechtervleugelaanvaller positie. Hoewel hij voornamelijk als centrumspits speelt bij zijn huidige club in Montevideo, is hij ook bekwaam aan beide flanken.

Rodriguez, die slechts 20 jaar oud is, heeft al een belangrijke mijlpaal in zijn carrière bereikt. De aanvaller maakte deel uit van het Uruguayaanse onder-20 team dat het wereldkampioenschap won door Italië te verslaan in de finale. Hij heeft 33 wedstrijden gespeeld voor het jeugdteam, waarbij hij elf keer scoorde. Tot nu toe heeft hij 88 professionele wedstrijden gespeeld, waarin hij zestien keer scoorde en acht assists leverde.