Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord komt tegen PSV terug van 0-2 naar 2-2

feypsv

In een meeslepend duel speelden Feyenoord en PSV met 2-2 gelijk in De Kuip. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en creëerde een paar goede mogelijkheden toch kwamen de gasten uit Eindhoven op voorsprong en dat op de manier zoals je gewent bent van ze, op de counter. Aanvoerder Orkan Kökcü verspeelt de bal op het middenveld en dan is het Xaci Simons doe er vandoor gaat en de bal net voor de 16 meter breed legt op Anwar el Ghazi en die haalt verwoestend uit, 0-1.  Tegen de veldverhouding valt deze goal en Feyenoord blijft de meest aanvallende ploeg maar komt niet tot scoren in deze eerste helft.

Feyenoord blijft ook in de tweede helft de betere ploeg en krijgt via Quinten Timber een mega grote kans maar Walter Benitez kan de inzet van Timber stoppen. In de 65ste minuut komt PSV dan met 10 man te staan als Armando Obispo een hele domme overtreding maakt op Santiago Gimenez waarbij de aanvaller de noppen van de verdediger op zijn been heeft staan. Een belachelijke overtreding die door scheidsrechter Danny Makkelie, na inmenging van de VAR, terecht met rood bestraft wordt.

Drie minuten na de veldverwijzing komt PSV dan op 0-2 als invaller Thorgan Hazard met zijn eerste balcontact de 0-2 binnenschiet. Dit past precies bij PSV want nu kan met zich nog meer bezig houden met hun favoriete spel, op de counter loeren.

Feyenoord vergroot de druk meer en meer en komt dan in de 81ste minuut terug in de wedstrijd als Alireza Jahanbakhsh de 2-1 binnen kopt na een voorzet van Oussama Indrissi. Het geloof in een goed resultaat is terug en de druk wordt groter en groter. Keeper Walter Benitez speelt een hoofdrol bij de gasten uit Eindhoven door meerdere prima reddingen maar de Rotterdammers blijven geloof houden in de goed resultaat. Als er dan maar liefst negen minuten extra tijd bij komen, waar iedereen verbaasd over is en vooral de PSV’ers is het in minuut 96 dan toch raak als wederom Alireza Jahanbahksh de Kuip laat ontploffen want hij schiet op prachtige wijze de bal achter de doelman. Daar blijft het dan bij en pakt Feyenoord toch nog een punt en is men enorm opgelucht terwijl ze bij PSV gigantisch kwaad zijn op scheidsrechter Danny Makkelie omdat hij volgens hun veel te veel extra tijd bijtelde. Feyenoord blijft koploper doordat AZ niet kon profiteren door ook gelijk te spelen.

8' 0-1 Anwar El Ghazi
68' 0-2 Thorgan Hazard
81' 1-2 Alireza Jahanbakhsh
90+6' 2-2 Alireza Jahanbakhsh
Rood: 65' Armando Obispo (PSV)

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko (84' Wålemark), López (70' Danilo); Wieffer, Kökçü (62' Bullaude), Timber; Dilrosun (70' Idrissi), Gimenez, Paixão (62' Jahanbakhsh)