Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord kiest in april tussen een gerenoveerde Kuip of een nieuw stadion

De plannen voor een nieuw stadion voor Feyenoord zijn nog niet helemaal van de baan. In april 2022 zal er gekozen worden tussen renovatie van De Kuip of het bouwen van een volledig nieuw stadion.

Donderdagavond was er een gesprek tussen de club, Stadion Feijenoord en de Rotterdamse gemeenteraad. Daaruit bleek volgens RTV Rijnmond dat er over een paar maanden definitief wordt besloten wat de toekomst van het stadiongebied in Rotterdam-Zuid gaat zijn. Als er besloten wordt tot het bouwen van een nieuw stadion, zal het uitwerken van dat plan nog enkele maanden extra in beslag nemen.

Nieuwbouw ligt nu weer op tafel omdat het eerder genoemde bedrag van 180 miljoen euro, dat een te veel aan bouwkosten betekende, te hoog ingeschat is. Het zou nu gaan om 50 miljoen met de mogelijkheid op extra bezuinigingen. Dat is goed nieuws voor Feyenoord, dat in de meeting herhaald heeft een nieuw stadion te willen. Dat kan echter alleen als het financieel haalbaar is.

Begin november werd duidelijk dat de plannen rondom Feyenoord City op losse schroeven kwamen te staan. De club gaf destijds aan dat het onderzoek zou doen naar het project en of er zaken goedkoper zouden kunnen. Wellicht gaat dat onderzoek ertoe leiden dat er in april toch besloten kan worden om een nieuw stadion neer te zetten in Rotterdam-Zuid.