Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord kansloos in Rome.

Screenshot_20220908-203942_Twitter   Europa_League_2021.svg

Voor de tweede keer in 2002 reist Feyenoord naar Rome voor een Europese wedstrijd. Was het in mei voor de Conference League tegen AS Roma, nu mag men een treetje hoger in de Europa League in het Stadion Olimpico aantreden tegen Lazio Roma. De Italianen zullen de favoriet zijn maar kan Feyenoord zorgen voor een stunt? Helaas zonder fans van Feyenoord wordt de wedstrijd gespeeld.

Opstelling Lazio Roma                                              Opstelling Feyenoord
Screenshot_20220908-203901_Twitter   Screenshot_20220908-203826_Twitter

Scheidsrechter is vanavond de Spanjaard Ricardo de Burgos Bengoechea.

Het begint slecht voor Feyenoord want in de 3e minuut staat de ploeg al achter als Felipe Anderson door het centrum weg wordt gestuurd door een steekpass van Matias Vecino en alleen voor Jusin Bijlow staat en hij schiet de bal in de hoek, 1-0.

In minuut 8 krijgt Felipe Anderson de eerste gele kaart in de wedstrijd. In de 15e minuut is het wederom raak als het aan de rechterkant van Lazio helemaal open ligt en Felipe Anderson aangespeeld wordt en die trekt op randje 16 meter naar binnen en speelt daarmee Quilindschy Hartman uit en schiet de bal in de korte hoek, 2-0. Wat een slecht begin voor Feyenoord zeg en het wordt er niet beter op want de ploeg is heel slordig in balbezit. In de 26ste minuut is Justin Bijlow op zijn post als Matias Vecino vlak voor zijn neus de 3e treffer kan maken maar met een reflex redt de Feyenoord doelman. Een paar minuten later is dan wel weer raak als dezelfde Matias Vecino binnen kan tikken vanuit de rebound nadat eerst Bijlow een voorzet kan wegtikken maar voor de voeten van Matias Vecino en dan staat het 3-0. Justin Bijlow staat dan nog een paar keer op de goede plaats anders was de ramp niet te overzien geweest. Het eerst schot op doel van de Rotterdammers zien we pas in de 44e minuut Sebastian Szymański het eens probeert maar het schot is te slap. Er komen dan twee minuten extra tijd bij en daarin krijgen de Romeinen ook nog mogelijkheden en zo mag Feyenoord blij zijn dat het pas 3-0 is bij rust want de ploeg van Arne Slot wordt compleet ondersteboven gespeeld.

Screenshot_20220908-224252_Twitter

Na rust komt Alireza Jahanbakhks voor Sebastian Szymański bij Feyenoord.

Vanaf de aftrap is het Patrick Wålemark die zo maar door kan dribbelen tot bijna op de achterlijn in het vijandelijke zestien meter maar zijn voorzet komt net niet bij Danilo zodat Lazio de bal weg kan werken. Even later weer een kans voor Feyenoord als Alireza Jahanbakhks vanuit een moeilijke hoek kan schieten maar kan niet raak schieten en even later probeert Patrick Wålemark het eens met een afstandschot maar dat schot gaat net naast. Feyenoord laat in de eerste 10 minuten al rust al meer zien dan in de hele eerste helft.

In de 58ste minuut de eerste echte grote kans voor de thuisploeg als Ciro Immobile net voorlangs schiet maar even later is het wel raak als Matias Vecino door slecht verdedigen vrij komt en de 4-0 binnen schiet. Direct daarna komen bij Feyenoord Mats Wieffer en Santiago Giménez voor Javairô Dilrosun en Danilo en vijf minuten later is het de invaller Santiago Giménez die in de zestien meter een tikje krijgt, als het een tikje was want via tv beelden werd hij niet geraakt, en Feyenoord krijgt dan een strafschop die door Santiago Giménez hard binnen geschoten wordt. Een cadeautje voor Feyenoord maar die tellen ook.

Feyenoord valt nu ook aan in de wedstrijd en het wordt beter en beter. In de 70ste minuut gaat de thuisploeg ook wisselen en brengt het Sergey Savić, Matteo Canciellieri en Toma Bašić voor Matias Vecino, Ciro Immobile en Luis Alberto en Arne Slot brengt Oussama Idrissi voor Patrick Wålemark.

In de 73ste minuut gaat Lazio weer wisselen en gaan Alessio Ramagnoli en Adam Marušić naar de kant en komen Patric en Ştefan Radu in de ploeg. Zeven minuten nadat hij inviel krijgt Oussama Idrissi een gele kaart van de Spaanse arbiter. Nieuwe aanwinst Igor Paixão mag dan in de 86ste minuut nog een paar minuten maken hij vervangt Quinten Timber. Een paar minuten later komt Feyenoord terug op 4-2 als Oussame Indrissi uithaalt en de bak via de onderkant van de lat en de paal achter de lijn lijkt te zijn maar Santiago Giménez is attent en werkt de bal over de lijn. In de slotminuut is weer Justin Bijlow paraat als Sergey Savić een rebound gemakkelijk binnen lijkt te werken maar de Feyenoord keeper red prima en aan de overkant is het Mario Fuentes die de bal te kort terug speelt op zijn doelman en Santiago Giménez dan raakt en weer wijst de scheidsrechter naar de stip. De VAR roept de scheidsrechter naar het scherm en hij beslist geen strafschop en dat is terecht want de Lazio verdediger speelt zuiver de bal. Dit was misschien een meer strafschop dan de eerste maar terecht wordt deze niet gegeven en krijgt Feyenoord geen tweede cadeautje.

Er komen dan drie minuten extra tijd bij en daarin gebeurt niets meer en gaat Feyenoord met een 4-2 nederlaag terug naar Rotterdam. De eerste helft werd de ploeg helemaal zoek gespeeld en mocht men blij zijn met 3-0 want er hadden er wel twee bij gekund. Na rust lieten de Italianen de touwtjes een beetje vieren en daar kon Feyenoord met twee goals van profiteren maar de nederlaag zal hard aankomen.