Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord heeft geen kind aan zeer zwak Maccabi Haifa

Feyenoord al geplaatst voor de volgende ronde in de Conference League moet vandaag de laatste wedstrijd in de poulefase spelen tegen het al uitgespeelde en verreweg de zwakste ploeg Maccabi Haifa FC , helaas in een troosteloze lege Kuip. Arne Slot kon vandaag enkele basis spelers een beetje rust geven en zo waren o.a. Bryan Linssen en Guus Til er niet bij. Bij de gasten ontbrak Tjarron Chery, die zat een schorsing uit.

Arne Slot kwam met de volgende basis:

Justin Bijlow

Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi, Ramon Hendriks

Carlos Teixeira, Fredrik Aursnes, Mark Diemers

Naoufal Bannis, Cyriel Dessers, Reiss Nelson

Bank: Marciano, Thijs Janssen, Lennart Hartjes, Antoni Milambo, Sem Valk, Aliou Baldé, Mimeirhel Benita

In Israëlische ploeg startte met:

Roi Mishpati

Raz Meir, Rami Gershon, Ofir Arad, Taleb Tawatha

Yuval Ashkenzai, Jose Rodriguez, Mohamed Abu Fani

Dolev Hazizia, Ben Sahar, Moar Levi

Bank: Joshua Cohen, Royie Fucs, Sean Goldberg, Adar Azrual, Ryan Strain, Ali Mohamed, Omer Atzili, Godsway Donyoh, Dean David

Klokslag 21.00 uur mocht Cyriel Dessers de wedstrijd in gang zetten. De eerste mogelijkheid zien we in de 20ste minuut als Cyriel Dessers vanuit een moeilijke hoek kan schieten maar de bal raakt net de benen van de keeper en zo blijft het 0-0. Beide ploegen wilden wel voetballen en het spel ging heen en weer maar beide ploegen creërend nog geen grote kansen. In de 23ste minuut een voorzet vanaf de linkerkant van Mark Diemers op het hoofd van Cyriel Dessers alleen zijn kopbal is te zwak. Een paar minuten later is het weer Cyriel Dessers die een prima kans krijgt als Lutsharel Geertruida hem weggestuurd achter de verdediging en weer kan de keeper zijn schot keren. Drie op een rij voor de man die de laatste tijd veel scoorde. De gasten daarentegen hadden tot dan toe niks bijzonders aanvallend op de mat gelegd. Feyenoord trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe.

In de 30ste minuut krijgt Abu Fani een gele kaart na een lelijke trap van achteren op de enkels van Mark Diemers.

In de 37ste minuut laat Reiss Nelson zich eens zien als hij aan de linkerkant “16”de bal krijgt en niet nadenkt en schiet maar zijn schot gaat voorlangs.

In de 38ste minuut is het eindelijk raak als Cyriel Dessers zijn 4e grote kans krijgt als hij de bal aangespeeld krijgt van Mark Diemers en hij draait weg van zijn tegenstander die hem in de rug zit en schiet goed binnen, 1-0. In de 42ste minuut gaat Taleb Tawatha op de grond zitten en gaat dan op de buik liggen en heeft blijkbaar een zware blessure want hij begint zelfs te huilen en strompelt naar de kant over de achterlijn en gaat daar ontroostbaar zitten. Er komen 2 minuten extra tijd bij en in de 2e minuut krijgt Reece Nelsson weer een goede schietkans maar weer red de keeper de gasten. Dat was het laatste noemenswaardige in deze niet goede eerste helft en gaan beide ploegen met 1-0 rusten.

In de 2e helft komt direct na rust Mimeirhel Benita in de ploeg voor Marcus Pedersen en bij de gasten zagen we Taleb Tawatha niet terug en ging Ali Mohamed op zijn plaats spelen en Sean Goldberg kwam binnen de lijnen voor  Mohamed Abu Fani.

Carlos Teixeira kreeg in de 51ste minuut een gele kaart na een pittige tackle op Ben Sahar.

In de 56ste minuut krijgen de gasten een hele grote kans als Dolev Hazizia Yuval Ashkenzai de diepte instuurt en hij kan alleen op Justin Bijlow af maar hij schiet naast, wat een kans voor de gasten. Dan wisselt Feyenoord weer en gaan Marcos Senesi en Fredrik Aursnes en komen jongelingen Sem Valk en Lennart Hartjes in de ploeg.

Jose Rodriguez en Raz Meir gaan in de 58ste minuut naar de kant bij de gasten en zij worden vervangen door Dean David en Adar Azrual.

In de 60ste minuut eindelijk weer eens aan aanval van de gasten als Dolev Hazizia de bal net buiten de “16” krijgt en met links uithaalt en zijn schot noopt Justin Bijlow tot een redding.

Het jonge Feyenoord wordt wel meer en meer achteruit gedrongen nu door de gasten maar vanuit de omschakeling kan Feyenoord gevaarlijk worden en hoe. Reece Nelson krijgt de bal aangespeeld door Cyriel Dessers en naar binnen trekt en uithaalt en de bal gaat in de rechterhoek, 2-0.

Dan wisselt Feyenoord nog een jongeling en brengt Antoni Milambo voor Carlos Teixeira. Arne Slot durft wel om in de Conference League vele jonge gasten minuten te geven maar tegen deze zweer zwakke tegenstander kan dat ook wel. Moar Levi krijgt daarna ook nog een gele kaart na een tikkie op Antoni Milambo.

Je ziet op het gezicht van de gasten uit Haifa dat ze dolgraag naar huis wilden want voetballen wilden ze niet meer. Feyenoord blijft de baas op het veld en het is jammer dat Cyriel Dessers geen oog heeft voor zijn medespelers zoals Naoufal Bannis want to 2x toe gaat Dessers voor eigen succes terwijl Bannis geheel vrij stond voor de goal. Daarna gaat Reece Nelson nog net een blessure naar de kant en wordt vervangen door Aliou Baldé.

Er komen dan nog 2 minuten extra tijd bij en in de eerste minuut van de extra tijd gaat Justin Bijlow nog giga in de fout als Dean David op links er vandoor gaat en hij betreed de “16” van Feyenoord en bijna vanaf de achterlijn tikt hij de bal door de benen van Justin Bijlow en via het been van hem draait de bal in de goal, 2-1. Hier blijft het dan bij en zo wint Feyenoord deze wedstrijd met 2-1 en gaat overwinteren in de Conference League.