Fan van Feyenoord
Nieuws

Feyenoord heeft geen kind aan heel matig Shakhtar Donetsk

Vanavond mocht Feyenoord de klus afmaken die men de vorige week in Polen tegen Shakhtar Donetsk niet af kon maken. Een prima 1-1 in Polen zegt niet veel voor vanavond maar kunnen de Oekraïners dit Feyenoord stoppen? Wie plaatst zich voor de kwartfinale van de Europa League? Voor Feyenoord is dat inmiddels zo’n 20 jaar geleden en tegen deze tegenstander moet het haast wel want zo sterk is deze ploeg niet.

De eerste de beste kans in de wedstrijd is direct raak als de gasten uit Oekraïne in de 11e minuut balverlies leiden op het middenveld en Feyenoord snel omschakelt via Alireza Jahanbakhsh en dan is het Santiago Gimeńez die tussen twee man door de bal binnen schiet, 1-0.

Ondanks dat Shakhtar Donetsk veel meer balbezit heeft in het eerste gedeelte van de wedstrijd ( 33% om 67%) komen ze niet voor de goal van Timon Wellenreuther. Oussama Idrissi krijgt in de 23ste minuut nog aan kans als hij de bal in de korte hoek probeert te schieten maar Anatolii Trubin was paraat. Direct daarna is het weer Shakhtar Donetsk dat balverlies leid en Lutsharel Geertruida kan de bal oppikken en krijgt aanvoerder Orkun Kökçü de bal en die schiet vanaf een meter of 18 de bal binnen, 2-0. Een fout van de keeper mag je dit noemen en twee doelpunten vanuit de omschakeling van Feyenoord.

Het eerste de beste schot op goal van de gasten is ook gevaarlijk want Heorhii Suadakov haalt ineens uit in de 30ste minuut en via de onderkant van de lat vliegt de bal terug het veld in. Een minuut of twee later zijn de gasten weer dreigend voor de goal van Feyenoord en met kunst en vliegwerk houd Feyenoord stand.

In de 37ste minuut een aanval over links van de thuisploeg als Oussama Idrissi de bal kort speelt op Marcos Lópex en die geeft een voo0rzet en dan is het Yukhym Konoplia die de bal op de arm krijgt en dat betekend een strafschop. Orkun Kökçü neemt de bal en schiet feilloos binnen en dan staat het 3-0.  Een stand die volledig recht doet aan de wedstrijd want dit Shakhtar Donetsk is een hele slechte ploeg die geen enkel probleem moest worden voor Feyenoord. Meer goals mag je verwachten in de tweede helft.

Een minuut of drie na rust is het dan de man die bijna nog geen bal goed geraakt heeft in de eerste helft en zijn eerste balcontact in de tweede helft was ook drama maar zijn tweede balcontact niet want Oussam Idrissi knalt op prachtige wijze de 4-0 binnen en een minuut of elf later is het wederom Oussama Idrissi op de voor hem karakteristieke wijze van buiten naar binnen uithalend de 5-0 binnen schiet, via de onderkant van de lat. Feyenoord dendert over deze hele matige ploeg heen net een sneltrein. Alle schoten op doel gaan erin bij Feyenoord want in de 65ste minuut staat de 6-0 op het bord als Alireza Jahanbakhsh van net buiten de 16 meter uithaalt en het gaat echt richting de 10 want in de 67ste minuut is het Danilo die de 7-0 binnen knalt. Je ziet na rust dat de koppies bij de spelers van Shakhtar Donetsk naar beneden gaan en ze willen het liefst douchen en naar huis.

Tock maken ze nog een eretreffer want in de 87ste minuut scoort Kevin Kelsey nog tegen na een lange pass van achterui en achter de defensie van Feyenoord. De ploeg krijgt een staande ovatie van het publiek in De Kuip als steun in de rug want het zal voor de club moeilijk zijn voor de ploeg n.a.v. de situatie waarin ze zitten. Mede daarom is het niet meer de ploeg die in 2009 nog de UEFA Cup won. Nu is Feyenoord door tegen deze zeer matige tegenstander.

Opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther, Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Dávid Hancko, Marcos Lópex (Jacob Rasmussen), Mats Wieffer, Sebastian Szymański (Ezequiel Bullaude), Orkun Kökçü (Mohamed Taabouni), Alireza Jahanbakhsh, Santiago Gimeńez (Danilo), Oussama Idrissi (Igor Paixão)

Opstelling Shakhtar Donetsk: Anatolii Trubin, Yukhym Konoplia, Valeriy Bondor, Mykola Matviyenko, Bogdan Mykhaylichenko, Taras Stepanenko (Yehor Nazaryna), Oleksander Zubkov (Ivan Petriak), Artem Bondarenko (Danylo Sikan), Heorhii Suadakov, Dmytro Kryskiv (Neven Durasek), Lassina Traoré (Kevin Kelsy)

Scheidsrechter: Jesus Gil Manzano

Gele kaart(en) Shakhtar Donetsk: Artem Bondarenko, Heorhii Sudakov